Звездата на Мишлен е най-високата чест в кулинарната индустрия. Някои

...
Звездата на Мишлен е най-високата чест в кулинарната индустрия. Някои
Коментари Харесай

11 топ готвачи в битка за кулинарните Оскари

Звездата на Мишлен е най-високата чест в кулинарната промишленост. Някои я назовават " вкусното " отличие " Оскарите на кулинарния свят ". Водещи готвачи посвещават живота си, с цел да завоюват даже единствено една мечтана звезда в символ на самопризнание на изкуството им. Но съществуват малко на брой определени, съумели да съберат огромен брой оценки в своето съзвездие от заведения за хранене с изискана кухня. Ето кои са най-титулуваните майстори над печката към лятото на 2021 година

Ален Дюкас



Рекордьорът Ален Дюкас може да се похвали с изумителните 17 звезди на Мишлен. Смятан от мнозина за един от най-хубавите готвачи в света, той е построил бизнес империя от 36 ресторанта. Освен че е прочут с неповторимата си френска кухня, той е единственият, изпратил свои специалитети в Космоса. През 2015 година Дюкас подготвя от фамозните си вкусотии за астронавтите на борда на Международната галактическа станция. Постижение, което съгласно самия него е " последната граница на готвенето ".



Пиер Ганер

Носител на 14 звезди е различен прочут френски готвач - Пиер Ганер. Получава първото си отличие единствено на 26 година Известен е с това, че бяга от традициите на класическата френска кухня и е в челните редици на фюжън придвижването. Едноименният му ресторант в Париж резервира трите звезди на Мишлен повече от две десетилетия, същински героизъм в кулинарния свят. Днес Ганер управлява 18 заведения по целия свят.

Мартин Берасатеги



Третият най-награждаван готвач на Мишлен - Мартин Берасатеги, сега има 12 звезди, повече от всеки различен испански кулинар. Печели първата на 25-годишна възраст за ресторанта " Martin Berasategui ". Гастрономическият парадайс бе отличен с трета звезда през 2001 година и е в листата на 50-те най-хубави заведения в света от 6 години. Берасатеги, който е считан за легенда в света на обичайна баска кухня, има още три ресторанта, носители на влиятелното отличие, в Тенерифе и Барселона.

Яник Алено

Носителят на 10 звезди Яник Алено управлява 18 заведения по целия свят. Неговият " Alléno Paris au Pavillon Ledoyen " е един от най-старите заведения за хранене в Париж, ситуиран на Шан-з-Елизе. Прочутият занаятчия обаче не се бори само за звезди на Мишлен. От 2013 година Алено прави разработки във френската кухня и е почнал лично кулинарно придвижване, наречено " Модерна кухня ". Като част от своето проучване той деликатно учи сосовете и даже патентова своя техника на подготвяне.

Ан-Софи Пик

Да обърнем внимание и на дамите. Ан-Софи Пик е дамата с най-вече звезди на Мишлен, държейки осем оценки в петте си ресторанта. Усмихнатата французойка няма кулинарно обучение, когато поема управлението на фамилния ресторант през 1997 година След като печели три звезди за него, Пик отворя втори. Целта ѝ е да показва новаторския дух, който обвързва историята на семейство Пик с френската гастрономия.

Гордън Рамзи

Известен с огнения си манталитет и изключителната суровост, Рамзи е може би най-известният готвач в света. Въпреки че през цялата си кариера е награждаван с 16 звезди на Мишлен, сега той има седем. Неговият фирмен ресторант " Restaurant Gordon Ramsay " в Лондон има 3 звезди от 2001 година Това го прави най-дълго работещото в Лондон заведение с три звезди от Мишлен. Роденият в Шотландия готвач и тв звезда е обвързван с 35 ресторанта в международен мащаб. През 2019 година Гордън Рамзи беше 35-ата най-добре печелеща звезда в света в листата на Форбс, изпреварвайки Риана. Към 2020 година положението му се прави оценка на 220 милиона $, множеството от които идват от известните му телевизионни излъчвания като " Кухнята на Ада ", " Кошмари в кухнята " и " Мастър началник ".

Томас Келер

Гидът на Мишлен може да не е изключително известен в Щатите, само че Томас Келър е пионер в тази област. Той е най-награждаваният готвач в Америка, сега има 7 звезди. Един от петте му ресторанта - " The French Laundry " в Напа, Калифорния, неотдавна отпразнува своята 27-годишнина и на два пъти беше избран за най-хубавия на планетата. Келър е прочут в Америка поради рецептите си във френски жанр.

Йошихиро Мурата

С четири ресторанта по света и 7 звезди на Мишлен той е кулинарна икона, популяризираща специалитети от Страната на изгряващото слънце от близо 50 години. Считан за занаятчия на обичайна японска кухня Кайсеки, през 2020 година той получава влиятелната премия " American Express Icon Award " като част от класацията за 50-те най-хубави заведения в Азия.

Сейджи Ямамото

Един от най-емблематичните японски готвачи на века, Сейджи Ямамото (7 звезди), изпраща змиорка на компютърна томография, с цел да разбере по-добре нейната анатомия. Известен е с комбинирането на готварските обичаи със модерни молекулярни гастрономически техники.

Андреас Каминада

Многократно награждаваният швейцарски готвач Андреас Каминада, който също е притежател на 7 звезди, стартира кариерата си като непретенциозен сладкар. На 26-годишна възраст той става готвач в " Schloss Schauenstein ", замък-ресторант в Швейцарските Алпи. Оттогава заведението е постигнало непостижим триумф, като е отличено с 3 звезди на Мишлен.

Хестън Блументал



Освен че има 6 звезди на Мишлен, Хестън Блументал е награден от кралица Елизабет II за заслугите си в гастрономията. Той, сходно на няколко други готвачи в този лист, е удивен от науката за храната. Известен е с достиженията си в молекулярната кухня. Въпреки че открива любовта си към готвенето в ранна възраст, в началото изкарва прехраната си като кредитен съветник, а свободното си време посвещава на кулинарното изкуство. Преломният миг в кариерата му настава през 1995 година, когато отваря ресторанта си " Мазната патица " в Брей, Бъркшир. През 2005 година заведението беше оповестено за най-хубавия ресторант в света. Уникалното меню включва оферти от рода на сладолед с бъркани яйца и сланина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР