Знаете ли какво се получава когато технологиите и спортът си

...
Знаете ли какво се получава когато технологиите и спортът си
Коментари Харесай

„Барин Спортс“ и вкусът на победата

Знаете ли какво се получава когато технологиите и спортът си подадат ръка? Барин Спортс, несъмнено! А какво се получава когато резултатът от това взаимоотношение е в действителност сполучлив? Още повече от същото – ще разберете за какво.

Защо Барин

Барин е прабългарският господ на войната. Победоносец, той е “дясната ръка” на Тангра, под чийто флагове великите български ханове са печелили безчет борби. През 2015 година петима запалянковци с насъбран професионален опит виждат опция в това технологиите да станат благонадежден асистент в професионалния спорт и да оказват помощ в предварителната защита на човешкото здраве. Създават Барин Спортс. До софтуерните победи се стига мъчно. Но пък екипът на компанията с типичното си възприятие за комизъм обича да споделя: “Ако беше елементарно, нямаше да се падне на нас”.

Първата разработка

Барин Спортс предлага услуга, включваща хардуерна, софтуерна и експертна част. Клиенти са спортни клубове и академии, които имат разбирането, че решенията, които всекидневно вземат, е добре да са основани на достоверна информация.

Преносимо устройство с тегло под 50 грама се слага в специфичен джоб на потник, който всеки наблюдаван спортист носи. То събира информация в голям подробност (над 12 000 точки в секунда) за работата, която прави всеки спортист, по какъв начин натоварването въздейства на физическото му положение, какъв брой потребна е била за тима неговата персонална роля. Данните се изпращат в действително време към треньорите и анализаторите и имат значима роля във вземането на решения по време на тренировки, само че и по време на мачовете. Системата „ Барин Спортс ПРО 3 “ употребява този голям размер от данни, с цел да зареди своя вграден изкуствен интелект.

Целта е даване на няколко основни знака от високо равнище, вместо голям брой неизползваеми сурови данни. Когато информацията от системата се комбинира с резултати от кръвни проучвания, предсезонни проби, равнище на възобновяване, сън и други, тогава специалисти от Барин Спортс могат да предлагат ограничения за възстановяване на моментното положение, за ръководство на върховите достижения и за предварителна защита на безконтактния травматизъм. Фокусът на Барин екипа постоянно е бил в точността на данните. Последните направени проби им дават нов мотив да посрещнат бъдещето с още повече оптимизъм.

Клиенти

В продължение на повече от 3 години обслужват някои от най-популярните футболни клубове и академии в България. Услугите на Барин Спортс употребяват ПФК „ Славия “, ПФК „ Черно море “, ПФК „ Берое “, Футболната академия „ Национал “, ФК ЦСКА 1948 и ПФК „ Левски “. Две техни системи работят в клубове от най-високото равнище на футбола в Обединените арабски емирства. Сега са в развой на определяне на мощно наличие в Португалия, Австрия и Русия. „ Вземането на осведомени решения по време на мачове може мощно да повлияе на крайния резултат и то в интерес на по-информирания тим.

Уникалният тактически инструмент, интегрална част от системата, дава явен сигнал за проблеми с групировката, преходите сред нахлуване и отбрана, междинните позиции, както и зони на покритие на обособените играчи или тактическите линии “, изяснява Владимир Грозданов, изпълнителен шеф на Барин Спортс. Според него услугата е толкоз сполучлива и тъй като е повлияна непосредствено от потребностите на клиентите, които те деликатно слушат. Една от политиките на компанията е да редуцира оптимално “разстоянието” до клиентите, които се трансформират и в другари. До момента никой от тях не се е отказал от партньорството с Барин Спортс.

Началото

Идеята се ражда преди шест години при потвърдено огромната пазарната нужда от сходен артикул. Владимир Грозданов споделя: „ Професионалният спорт е жаден за надеждна аналитика в действително време. Много жаден. А откакто установихме и страхотното допълнение в другите пълномощия на създателите, оставаше единствено да го осъществяваме “.



Екипът

Компанията разполага с добре окомплектован екип от създатели, основни чиновници и съветници. Петър Статев и Бисер Иванов имат голям опит като притежатели и шефове в компании, които са пазарен водач в ИКТ промишлеността. СмартЛаб България и ТДМ Партнърс са новаторски като хардуерен акселератор и бизнес анализатори – тези две компании също дават рамо на концепцията. Владимир Грозданов е с над 10-годишен опит с нанотехнологиите на IBM, има и докторантура, обвързвана с микроелектромеханични системи (МЕМС) и датчици. Иван Учерджиев е притеглен като механически шеф на компанията. Той е специализирал роботика и вградени системи в Япония, печелил е международни надпревари по роботика. След основаването на Барин Спортс ръководещите сътрудници съумяват да доизградят екипа с впечатляваща композиция от млади и опитни експерти.

Бизнес модел

За да са оптимално гъвкави по отношение на потребностите и желанията на клиентите си, оферират благоприятни условия за абонаментен проект или директна покупка. До момента пазарът демонстрира нужда и от двата модела.

Проектът е мощно подсилен от своите създатели още от ден първи та до през днешния ден, когато се радват на оперативна облага. С цел по-бърза интернационална агресия, водят диалози за партньорство с локални и задгранични стратегически вложители.

Развитие

В продажба е третото потомство система на Барин Спортс. Тя е индустриално създадена по допустимо най-високите стандарти. Компанията е в развой на интензивно разгръщане на своята комерсиална мрежа към нови основни интернационалните пазари, като продължава и интензивното развиване на нови технологии. За голяма част от стартъп екосистемата в България, това което Барин Спортс вършат, е комплицирано и рисково като артикул, произвеждане и пазар. Явно те не намират за оневинен риска да се включат в хардуерен план. Барин Спортс обаче виждат в това опция.

Според създателите на този високотехнологичен бизнес България разполага с извънреден „ завет “ в електрониката още от времето на соца. Налице са положителни обичаи, преподаватели и инженери. Неслучайно голям брой интернационалните колоси основават своите развойни центрове точно тук.

В Барин Спортс имат вяра, че техните победи занапред предстоят.

Перспективи и идни решения

Очакваме напълно скоро Барин Спортс да се трансформира в интернационална компания с голям брой клонове и представителства. Затова за нас беше значимо в името да закодираме българското начало. Технологиите, които разработихме, ни слагат в доста перспективна позиция за бурно развиване в идващите няколко години, настояват от Барин Спортс. Целеви пазари за компанията са професионалния, полупрофесионалния и аматьорския проведен спорт. По-далечната им цел ще е създаването на артикули и услуги, свързани с повишение на качеството и продължителността на живот на популацията - посредством развиване на смарт датчици и гъвкава електроника, вградени непосредствено в текстил.

Текстът е част от бр. 106 на сп. " Икономика ".
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР