Зимна обстановка в цялата страна. Дъжд и сняг сериозно затрудниха

...
Зимна обстановка в цялата страна. Дъжд и сняг сериозно затрудниха
Коментари Харесай

Изненада ли снегът в страната

Зимна конюнктура в цялата страна. Дъжд и сняг съществено затрудниха придвижването в последния ден на месец ноември.

Аварирал румънски тир блокира автомагистрала „ Хемус " в посока София за часове. Стигна се и до километрични тапи .

Той попречи на снегопочистващите машини да почистят автомагистралата. Заради което тя краткотрайно беше затворена за всички транспортни средства и се стигна до километрични опашки, показва.

Освен на „ Хемус ”, проблеми през днешния ден имаше и на автомагистрала „ Струма ”, признаха от АПИ.

Забавяне в снегопочистването имаше и в София. Заради това компанията, която обслужва регионите „ Триадица ”, „ Младост ” и „ Витоша ” ще бъде санкционирана.

„ Санкциите са доста съществени. Те разполагат с задоволително машини, само че очевидно имат неприятна организация. Останалите компании започнаха да почистват в точния момент ”, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

И тъкмо тъй като множеството почнали в точния момент, от Общината са безапелационни – този път снегът не е бил изненада. „ Не ни изненада, тъй като видяхме прогнозите. Имахме всичко и беше въпрос на организация ”, добави Фандъкова.

Снегът в столицата заваля малко след 04:00 ч. сутринта. А до 9 часа сутринта към този момент бяха получени над 150 сигнала за паднали дървета. Едно от тях препречи трамвайните ленти на площад „ Журналист ”, друго падна върху кола на улица „ Княз Борис I ”.

От „ Аварийна помощ и предварителна защита ” оповестиха за паднали дървета в града . В ранните часове „ Симеоновско шосе ” беше блокирано поради извит рейс. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР