Зенитно-ракетните системи С-400 са свалили осем мишени, имитиращи крилати ракети,

...
Зенитно-ракетните системи С-400 са свалили осем мишени, имитиращи крилати ракети,
Коментари Харесай

Русия: С-400 са свалили мишени, летящи със скорост повече от 2000 км/ч

Зенитно-ракетните системи С-400 са свалили осем цели, имитиращи крилати ракети, летящи със скорост повече от 2000 км/ч на учения на полигона Ашулук (Астраханска област). Това се споделя в известие на Западния боен окръг, публикувано в петък, предава ТАСС.
„ Съединенията на Противовъздушна отбрана са отразили ракетен удар на конвенционален въздушен съперник, в качеството на който са били свръхзвуковите ракети-мишени „ Фаворит “, които имат скоростни и маневрени характерности на модерни крилати ракети. В резултат от въздушния пердах, всички осем въздушни цели, летящи със скорост повече от 2000 км/ч, са били унищожени “, се отбелязва в известието.
С-400 са отработили също отразяване на ракетен авиационен удар, само че към този момент благодарение на електронни изстрелвания. На последния стадий от маневрите зенитните артилеристи ще извършат смесен марш на разстояние 2000 км до мястото на непрекъсната дислокация в Ленинградска област, съобщи организация Фокус.
С-400 „ Триумф “ (SA-21 Growler, съгласно кодификацията на НАТО) е съветска зенитно-ракетна система с огромен и междинен обхват. Предназначена е за поразяване на въздушни цели в изискванията на интензивно огнево и радиоелектронно противопоставяне. Разработени са в Неправителствени организации „ Алмаз “ в средата на 80-те години, а генералният им конструктор е Александър Лемански.
Системата е призната на въоръжение на 28 април 2007 година. Държавната стратегия за въоръжаване планува да се закупят до 56 дивизиона С-400 до 2020 година, което ще разреши да бъдат превъоръжени 28 зенитно-ракетни полка в двудивизионен състав. Към момента в Русия са ситуирани 53 дивизиона С-400 в състава на 23 полка и два образователни центъра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР