Зенит победи с минималното 1:0 Арсенал (Тула) и с пълен

...
Зенит победи с минималното 1:0 Арсенал (Тула) и с пълен
Коментари Харесай

Зенит набира скорост, само единият българин игра за Арсенал

Зенит победи с минималното 1:0 Арсенал (Тула) и с цялостен актив от 6 точки оглави краткотрайното класиране в съветската Премиер лига преди столчното дерби сред първенеца Локомотив и Спартак. Олег Шатов означи единствения гол в 61-ата минута от директен свободен удар. Питерци имаха и още няколко чисти положения, които пропуснаха, а Арсенал доста рядко стигаше наоколо до вратата на Андрей Луньов.

Михаил Александров не беше в групата на Арсенал. Георги Костадинов пък влезе през второто полувреме на мястото на Кантемир Берхамов и се запомни с един прекрасен рейд по дясното крило.

Зенит изигра мощно първо полувреме, макар че не означи гол. Положенията пред вратата на Михаил Левашов не бяха малко, само че вратарят на Арсенал се прояви с няколко отлични намеси. Най-дейни бяха Дзюба, Далер Кузяев и Елмир Набиулин. Роберт Мак също сътвори много проблеми на отбраната на " артилеристите ".

В отсъствието на контузените Юрий Жирков, Александър Кокорин и Емануел Мамана съставът на Зенит нямаше съвсем нищо общо с този от предишния сезон под управлението на Роберто Манчини. Сергей Семак още веднъж остави на пейката аржентинската колония в лицето на Друиси, Ригони и Краневитер, а измежду титулярите попадна единствено Леандро Паредес.

Гостите, водени от Олег Кононов, разчитаха на наситена междинна линия и дълги пасове към бързия Еванс Кангва.

Дзюба пропусна да даде летящ старт на питерци още във 2-ата минута, когато от комфортна позиция шутира в навън. Домакините нападнаха разнообразно и на висока скорост, а дълбоката им преса оптимално затрудняваше футболистите на Арсенал. Въпреки тоталното си превъзходство, отборът на Семак не намираше път към вратата на Левашов. Комбинациите по фланговете създаваха предпоставки за рискови центрирания, само че постоянно се намираше защитник в алено, който почистваше.

В 36-ата минута Левашов плонжира и избави мощен удар на Мак. Топката остана в игра, Шатов я върна в наказателното поле и още веднъж Мак стреля, само че Левашов бе на точното място. Домакините обсадиха вратата на Арсенал до края на полувремето, само че гол не падна.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 2 кръг, събота 4 август  Зенит 1:0краен резулат  Арсенал Тула
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР