Земетресение разлюля в неделя в 22.53 ч. местно време района

...
Земетресение разлюля в неделя в 22.53 ч. местно време района
Коментари Харесай

Силен трус удари Анкара, хората бягат панически от домовете си СНИМКИ

Земетресение разклати в неделя в 22.53 ч. локално време региона на турската столица Анкара.

По данни на дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към Министерския съвет (AFAD) трусът е бил с магнитуд 4.5 по Рихтер, а епицентърът му е в регион Каледжик, на 12 км от центъра на столицата, написа.



Обсерваторията Кандили в Истанбул също показа данни за земетресението в Анкара, само че заяви за активност на земетресението 4,7 на дълбочината 6,7 км.

Областния шеф на Анкара Васип Шахин и министърът на околната среда и градоустройството Мурат Курум първи направиха изказване по отношение на земетресението и оповестиха, че към този момент няма информация за жертви или потърпевши. Няма и данни за съществени вреди.



След земетресението изказване даде и кметът на Анкара Мансур Яваш. „ Земетресение с магнитуд 4.5 в Анкара тормози всички ни. Нашите екипи са на постовете си и водят следствие за установяване на вредите. Можете да се свържете с нас на спешния телефон. До момента нямаме сигнали за провали. Ние следим развиването “, сподели той.

След земетресението от община Калечик където бе епицентърът, оповестиха: „ Земетресение с магнитуд 4,7 стана в нашия регион. Няма проблеми в нито една част на Каледжик. Нашите екипи са почнали нужните следствия и изследвания в региона. Изпращаме пожеланията си на всички наши жители да са добре “.

Земетресението бе усетено в необятен регион и в прилежащите обитаеми места. Много хора, обезпокоени след труса, напуснаха домовете си и излязоха по улиците макар продължаващия комендантски час, прилаган като част от битката против ковид.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР