Мощно земетресение с магнитуд 6.3 по Рихтер удари гръцкия остров

...
Мощно земетресение с магнитуд 6.3 по Рихтер удари гръцкия остров
Коментари Харесай

Мощен трус от почти 7 по Рихтер удари Крит, има опасност от цунами

Мощно земетресение с магнитуд 6.3 по Рихтер удари гръцкия остров Крит, оповестява Европейският сеизмологичен център. Издадено е и предизвестие за заплаха от цунами.

По предварителни оценки на гръцкия институт по геодинамика епицентърът на труса е бил на 30 километра югоизточно от селището Закрос в източната част на острова. Дълбочината на труса се прави оценка на 5 километра.

Гръцката осведомителна организация ANA-MPA, представена от Фокус, оповестява, че към сегашния миг няма настъпили данни за потърпевши или опустошения след земетресението с магнитуд от 6,3 по скалата на Рихтер, което удари острова в 12:24 часа локално време (съвпада с българското време).

Справка на формалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) демонстрира, че епицентърът на труса е бил на 124 км изток-югоизток от Ираклион и на 51 км югоизточно от Сития, с дълбочина от 10 км.

Геодинамичният институт на Националната обсерватория в Атина показа данни, съгласно които епицентърът на труса е бил на 23 км източно от Закрос, а дълбочината му е била на 8,2 км.

В последвалите минути най-големият гръцки остров бе разлюлян от серия вторични земетресения със мощ сред 2,8 до 4,1 по Рихтер.

Близо 4000 домове на Крит бяха оповестени за негодни за обитаване след земетресението с магнитуд от 5,8 по скалата на Рихтер, което удари острова на 27 септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР