Земетресение от 4,1 по Рихтер разлюля района на Истанбул, съобщи

...
Земетресение от 4,1 по Рихтер разлюля района на Истанбул, съобщи
Коментари Харесай

Трус разлюля района на Истанбул

Земетресение от 4,1 по Рихтер разклати региона на Истанбул, заяви Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки.

Трусът е регистриран в 23:53 ч. локално време. Епицентърът е бил в Мраморно море в региона на град Чънарджък, окръг Ялова. Дълбочината му е била 11,18 км.

Земетресението е провокирало суматоха измежду популацията. Усетено е в Истанбул, както и в други прилежащи на Ялова окръзи.

Екипи на АФАД правят проучване на терен за възможни вреди, уточни министърът на вътрешните работи Али Йерликая. Няма данни за потърпевши хора.

Междувременно в 1:15 ч. локално време бе регистриран трус с магнитуд 4,3 в черноморския окръг Гюмюшхане. Епицентърът на земетресението е бил в региона на град Келкит. Дълбочината му е била 15 км.

Земетресението в региона на Истанбул разтревожи доста хората, откакто при започване на месеца трус с магнитуд 5,1 бе регистриран в залива Гемлик (Мраморно море) в региона на град Мудания, окръг Бурса. Нанесени бяха вреди на няколко здания и имаше известия за потърпевши хора при паническото тичане на жителите от клатещите се здания.  

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР