Земеделци от Хасковска област с около 200 машини селскостопанска техника

...
Земеделци от Хасковска област с около 200 машини селскостопанска техника
Коментари Харесай

 Земеделците затвориха пътища I-8 и I-5 край Хасково

Земеделци от Хасковска област с към 200 машини селскостопанска техника се включват в националния митинг и от 10 часа блокираха придвижването по интернационалните пътища I-8 и I-5 при детелината до Бирената фабрика край Хасково. Блокадата ще продължи до 12 часа при засилено полицейско наличие.

Почти до всеки трактор служител на реда, в това число и жандармерия, охраняват митинга. Създадена е организация, като полицията отклонява придвижването по различни направления и по тази причина няма образували се колони от коли. Създадена е организация и протестиращите пропущат коли за спешна помощ и пожарни коли.


По данни на ръководителя на хасковското съдружие на зърнопроизводителите Станислав Стоянов това е единствената обсада в област Хасково към този момент, като на следващия ден тя ще е в интервала от 10 до 13 часа на същото място.

Земеделците в Хасковско желаят ясни правила и предвидимост за бранша. Те са недоволни и от предлагането на държавното управление. Категорични са, че в случай че не бъдат подхванати незабавни ограничения, целият отрасъл ще е пред риск от банкрути. Те обаче подчертаха, че митингът им не е политически и към този момент не желаят оставки.


От на следващия ден усилват с час времето на блокадата и тя ще е от 10 до 13ч., идващия ден- от 10 до 14ч., а от понеделник, в случай че до тогава няма съответна реакция от ръководещите и настояванията им не бъдат чути, възнамеряват да бъдат подхванати блокади и на други места в област Хасково.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР