Земеделски производители от Ръжево Конаре, Дълго поле и още няколко

...
Земеделски производители от Ръжево Конаре, Дълго поле и още няколко
Коментари Харесай

Земеделски производители блокираха пътя Карлово-Пловдив

Земеделски производители от Ръжево Конаре, Дълго поле и още няколко пловдивски села блокираха пътя Карлово-Пловдив. Те упорстват земеделския министър да удостовери поетите преди дни пред тях задължения за погашение на оптимални компенсации за унищожената им продукция от падналата в региона градушка.

Участниците в митинга са недоволни, че всеобщо комисиите, описващи вредите, се произнасят за 70, 80 или 90 %, даже в случай че намерят две узрели чушки на полето, като споделят, че продукцията не е изцяло унищожена, оповестяват хората.

Те за следващ път показват гнева си, че поради възбраната за изстрелване на противоградови ракети се е стигнало до хиляди декари наранена годишна продукция.

Много от тях бяха натоварили и ремаркета със събрани от полето гниещи зеленчуци.

Стопани, при които провалите са на 100 % подчертаха:

„ Вече сътрудници всеобщо отдръпват заявките от поземлените служби, тъй като който е на 100% по протокол, както съм и аз, споделят, че ще бъдем отхвърлени и ще загубим обвързаното подкрепяне за зеленчуци “,

„ Това не е естествено злополучие, настояваме за отговори, за 100% обезщетение, и на тези хора, които нямат 100% провали. Защото никой от нас не е отговорен. Виновна е страната, страната е палач “,

„ Ето я стоката, в този момент я изсипваме тук, на кръстовището на гара Калояново. Следващият път, в случай че нямаме явен механизъм по какъв начин ще бъдем подкрепени, с цел да можем да продължим идната година да работим, тая стока ще бъде пред Народното събрание “.

Не имаме вяра на обещания, желаеме помощите да бъдат заложени в бюджета, споделиха още протестиращите.

Около 12 часа през днешния ден над 200 души бяха блокирали кръстовището за Калояново и извънредно натоварения път Пловдив-Карлово.

Очакваше се формиране на огромни тапи. Районът се охранява от полицията. Няма произшествия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР