Зеленчуците осигуряват изобилие от ползи за организма ни. Те поддържат

...
Зеленчуците осигуряват изобилие от ползи за организма ни. Те поддържат
Коментари Харесай

Най-голямата грешка при яденето на зеленчуци

Зеленчуците обезпечават обилие от изгоди за организма ни. Те поддържат здравето на сърцето, костите, кожата и очите. Дори и да не харесваме избрани, има такова голямо многообразие, че постоянно можем да ги сменяем с някой обичан и отново да получим дневната си доза потребни субстанции от тях.
 Тиквички, карфиол, гъби и кои са най-подходящите зеленчуци за намаляване
Зеленчуците, с които елементарно да влезем във форма

Нискокалорични заместители с доста изгоди

От значително значение е обаче по какъв начин тъкмо ги подготвяме и консумираме , тъй като при един избран вид те освен не са потребни, а даже са нездравословни за здравето ни. Според Моли Хембри, която е диетолог и член на медицинския експертен съвет на един от най-лошите способи за ястие на зеленчуци е, когато са пържени.

" Не е наложително съставът на питателните субстанции да се трансформира, когато готвим зеленчуци по избран метод ", изяснява Хембри. " Просто хората си помислят, че ядат нужната си дневна доза, когато това изобщо не е по този начин. Зеленчуците са по-малко за сметка на доста добавени мазнини, натрий, захари, рафинирани зърна и така нататък "
 Снимка 583497

Да вземем за образец пържените броколи . Една чаша (85 г ) пържени броколи съдържа 279 мг натрий . Според диетичните насоки за американците за 2020-2025 година се предлага дневният ви банкет на натрий да бъде 2300 мг. Това значи, че една чаша пържени броколи ще обезпечи към 12% от дневния ни банкет на натрий.

Изследванията демонстрират, че пържените храни - в това число пържените зеленчуци - са нездравословни за нашето здраве.

Множество изследвания са открили, че яденето на пържена храна е обвързвано с доста опасности за здравето. Например честата консумация на пържени храни ( включително и зеленчуци) е обвързвана с по-висок риск от смъртност (най-вече от сърдечно-съдова) при дамите в Съединените щати, съгласно проучване, оповестено в l.

В допълнение, проучване, оповестено в списание, демонстрира, че потреблението на пържени храни няколко пъти седмично е обвързвана и с по-висок риск от развиване на диабет вид 2, сърдечна непълнота, затлъстяване и хипертония.
 Снимка 583498

За по-нататъшно потвърждаване на негативните резултати от пържената храна, изследване от 2021 година, оповестено в списание, допуска, че приемът на пържена храна е обвързван с нараснал риск от съществено сърдечно заболяване и инсулт.

Въпреки че Хембри предлага да стоим надалеч от фритюрника, тя има вяра, че не непременно би трябвало да ядем зеленчуците единствено сурови или без добавки. В умерени количества можем да прибавим някои дресинги и да ги създадем вкусни, като в същото време останат здравословни.
 Листни зеленчуци, сладки картофи, млека с растителен генезис и за какво са потребни за кожата ни
3 храни за безупречна кожа

Защото хубостта идва от вътрешната страна

" Броколи с малко (супена лъжица или две) сирене да вземем за пример е изцяло в границите на разрешеното ", предлага Хембри. " Но дребни късчета зеленчуци в тонове пържена панировка е нещо доста по-различно ", безапелационна е диетоложката.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР