Здравословното хранене е начин на живот, а не просто моментен

...
Здравословното хранене е начин на живот, а не просто моментен
Коментари Харесай

Закуски, богати на протеин, които ще ви предпазят от глад през деня

Здравословното хранене е метод на живот, а не просто кратковременен избор. Ето за какво всеки ден би трябвало да вършим избор с какво се храним, с цел да бъдем здрави и със стройна фигура. Въглехидратите са главен източник на захар и един от основните виновници за наднормено тегло. Когато огладнеете към обяд или следобяд, най-лесно е да посегнете към тях. Много хора даже не осъзнават какъв брой доста въглехидрати гълтам, защото одобряват единствено сладките храни за техен главен източник.

Това не е по този начин, защото крекерите, соленките и всичко, което одобряваме като източник на следобедна закуска, съдържа въглехидрати. Протеините са значим макронутриент, от който тялото има огромна потребност и за жалост не си го набираме в нужните количества. Те се усвояват за по-дълъг интервал за разлика от въглехидратите и по тази причина са богат източник на сила. Това ги прави подобаващи за междинни закуски, тъй че да ни предпазят от глада. Ето и от къде да си ги набавите.Идеи за здравословна закуска:

Твърдо сварени яйца Те са превъзходен източник на протеин и ще ви държат за дълго време сити. Нямат непотребни мазнини, като при пържените, а и можете да си ги носите на всички места и да похапнете, когато имате потребност.

Ядки Те са богат източник на протеин и сила, като можете да ги хапвате за междинна закуска. Не забравяйте обаче наличието на мазнини в тях, което ги прави калорични. Затова и би трябвало да бъдете деликатни с потреблението им.

Кисело мляко Това е чудесна междинна закуска, която прибавя протеини към общия банкет и може да ви засити за дълго време. Не добавяйте сладки изкушения към него, с цел да се предпазите от спомагателни захари. Подходяща алтернатива е няколко кръгчета банан и лъжица фъстъчено масло. Така ще се заситите и имате сила чак до вечеря.

Извара Изварата е превъзходен източник на протеини. Тя е по-бедна на мазнини от сиренето, кашкавала и всички производни. Това я прави превъзходен артикул за включване в режими и разнообразни стратегии.

Боб Той е растителен източник на протеини. Свареният фасул може да се трансформира в обичаната ви междинна закуска, която да ви защищити от прегладняване по средата на деня и ще ви даде задоволително сила.

Едамаме Това е соева шушулка, а както знаем това е най-хубавият източник на протеин за вегетарианците. Съдържа въглехидрати и фибри, които дават чувство за дълготрайна задоволеност.

Пудинг със семена от чия Семената от чия са калорични, по тази причина е значимо да се внимава с количеството. Те са доста богати на Омега-3 мастни киселини, фибри и съдържат протеини. Това ги прави идеална междинна закуска, изключително в случай че ги разтворите в прясно или кисело мляко и ги гарнирате с пресни плодове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР