Заявленията зад граница към момента са малко под 36 000,

...
Заявленията зад граница към момента са малко под 36 000,
Коментари Харесай

По-малко заявление от чужбина за изборите през април, отколкото са били октомври

" Заявленията зад граница все още са малко под 36 000, до на следващия ден е периода. На 2 октомври бяха 50 000, само че това нищо не значи. Българите, които са отвън страната могат да гласоподават на всички места, където има изборна секция, без да са подали заявки или да се включени в лист ", заяви пред БТВ зам.-председателя на ЦИК Росица Матева.
Прочетете още
" В събота приехме нови изборни бумаги и към този момент в протокола ще се записват настрана данните от гласуването с хартиени бюлетини и тези от машинното гласоподаване и общия общ брой на съответната рубрика ", изясни още тя. 

По думите ѝ няколко дни е било обсъждано по какъв начин да наподобява протоколът, с цел да не се получават неточности. Според нея в този му тип той ще бъде елементарен за попълване от изборните комисии. " Обръщаме внимание секционните изборни комисии да се срещнат авансово с изборните бумаги, след няколко дни ще качим протокола в електронна форма на нашата страница ", съобщи Матева. 

" Софтуерът и техническото обслужване са предоставени още веднъж на Сила Норма и " Смартматик ", като вторите са основателите на машините и софтуера ", акцентира Матева, като добави, че те са отказали да сключат пряк контракт с ЦИК, а с представителя им в страната - Сиела Норма. 

По думите на зам.-председателя на ЦИК би било по-лесно в случай че те имат пряк контракт с тях, изключително за софтуера. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР