Областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев заедно с кмета

...
Областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев заедно с кмета
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив на Фестивала на ягодата в Кричим

Областният шеф на Пловдив инж. Илия Зюмбилев дружно с кмета на Кричим Атанас Калчев приветстваха всички участници и посетители на Фестивала на ягодата.
Прочетете още
323 участници от региона се включиха във второто издание на Фестивала на ягодата в Кричим, който се организира през уикенда на 11 и 12 май 2024г. На централния площад на града се събраха стотици посетители, производители, земеделци и фенове на сладкия плод. Програмата на празника включваше фолклорна стратегия с конкурсен темперамент, кулинарно шоу с дегустации, а също по този начин и състезанията „ Най-атрактивен щанд ”, „ Най-млад фермер – ягодопроизводител “ и „ Най-голяма ягода “.

„ Постоянството е в основата на всяка традиция и Кричим е живото доказателство за това. Преди една година ние организирахме първия по рода си фестивал на ягодата, а през тази желаеме не просто да го утвърдим като традиция, а и да го надградим. Така че който още не е чул, да чуе и да знае къде е Кричим – столицата на чудната и ароматна българска ягода. Вложихме оптимални старания, с цел да се означи този празник и да остави още един незабравим спомен у всички нас “, акцентира кметът Калчев.

„ За мен е чест да участвам на Фестивала на ягодата. Празник, който уверен съм ще се трансформира в знак за община Кричим. Пожелавам на всички земеделци здраве и все по този начин непримиримост и поредност в работата им. “ показа регионалния шеф Илия Зюмбилев.

„ Повишаването на интереса към развъждането на ягоди е привързан с удобния и подобаващ микроклимат и почвени условия на региона. Радвам се, че затвърждавате традицията на фестивала, защото това е главният занаят на фамилиите в общината “, сподели Таня Георгиева

На събитието участваха също заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева, заместник-областният шеф на региона Димитър Добрев, съветникът по селско стопанство на президента и някогашен аграрни министър Явор Гечев, шефът на регионална дирекция „ Земеделие “ – Пловдив инж. Ангел Личев и шефът на стоковото пазарище за плодове и зеленчуци  в с. Първенец Илия Гатев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР