Ето това е резултатът от безхаберието на институциите. Млади хора,

...
Ето това е резултатът от безхаберието на институциите. Млади хора,
Коментари Харесай

Диана Русинова за тежката катастрофа в Пловдив: Ето резултатът от безхаберието на институциите

Ето това е резултатът от безхаберието на институциите. Млади хора, които са си повярвали, че са безсмъртни и че хубавите коли и многото пари ги пазят, само че се оказа, че за тях черните чували са същите като за тези без коли и без пари.
Прочетете още
Тази злополука е резултат от арогантността и лицемерието на едни младежи, позабогатели по чудноват и евентуално не доста легален метод. Крайно време е да има нормализиране в публичните връзки и публичния контракт наименуван Закон за придвижването по пътищата да стартира да се съблюдава. Този закон важи както за нас водачите, по този начин и за администрациите стопанисващи пътища (общини и АПИ). На фона на грубото нарушение на ЗДвП от страна на Столична община, тази злополука демонстрира точно за какво е толкоз значимо всички да работим дружно, ръка за ръка и да се борим с този толкоз сериозен публичен проблем наименуван сигурност на придвижването по пътищата.

Прави усещане, освен това ПТП, че на същото място е имало и различен случай, видно от некролозите и паметника по средата на платното за придвижване. В тази връзка е належащо община Пловдив да постави старания за това да ревизира равнищата на сигурност и в случай че се постанова да приложи член 36л от Закона за пътищата, като разпореди целенасочена ревизия по пътна сигурност в този сектор от пътя. Така, без значение от аргументите за този драматичен случай ще се ревизират равнищата на сигурността и в случай че се постанова ще се приложат ограничения за повишение на сигурността, тъй че да подсигуряваме живота и здравето на жителите ни.

Все още чакам Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите взаимно да стартират инспекции на всички тези младежи с прекомерно скъпи коли, които нормално са в основата на жестоките произшествия и наглите нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата. Може би е редно да се намеси и Главният Прокурор, за цялостна инспекция на сходни скандални фигури, а същото по този начин в изискванията на предизборна акция чакам да видя и какво съответно ще предложат претендентите за народни представители по този толкоз значителен и наболял за обществото ни проблем.

* Диана Русинова е умел водач, специалист и иноватор в ръководството на транспортния риск и предварителната защита на пострадвания и починали при пътнотранспортни катастрофи. Като създател и ръководител на Европейския център за транспортни политики, нейните цели включват целенасочени инспекции за пътна сигурност, потребление на теоретичен метод при установяване на аргументите за починалите при пътнотранспортни катастрофи, даване на самостоятелни следствия и оценки на пътната сигурност. Г-жа Русинова е приета от европейски и български държавни институции за изключителния й ангажимент за намиране на нови способи за в допълнение възстановяване на сигурността и успеваемостта на транспортната инфраструктура в международен мащаб. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР