Заявленията за убежище в Европейския съюз украинци са скочили през

...
Заявленията за убежище в Европейския съюз украинци са скочили през
Коментари Харесай

Все повече украинци търсят убежище в ЕС, особено във Франция

Заявленията за леговище в Европейския съюз украинци са скочили през последните месеци, заяви организацията на Европейски Съюз, обработваща исковете. Подробности за аргументите не се оповестяват, съобщи Агенция Франс Прес.
През февруари са постъпили 971 молби, което е нарастване със 72 % спрямо предходния месец, което прави украинците " една от първите 10 националности на претендентите ", обявиха от Европейската работа за поддръжка в региона на убежището (ЕASO).
Увеличението стана на фона на и беше още по-забележимо, като се има поради, че общите молби за леговище в Европейски Съюз понижиха по време на пандемията.
През 2020 година настояванията в държави-членки на Европейски Съюз и страни като Швейцария и Норвегия спаднаха до най-ниското си равнище от осем години до общо 461 300.
 На украинската фронтова линия: „ Ако съветската войска е на нашата граница, дано се опасява “ На украинската фронтова линия: „ Ако съветската войска е на нашата граница, дано се опасява “
Британски публицисти от The Times демонстрират тесногръд взор към политиката, пишейки репортаж за събития в Източна Украйна: мирните с...
През февруари 2021 година общият брой на заявките, 38 300, е по-малко от две трети от равнището година по-рано, споделиха от EASO.
Заявленията от непридружени малолетни обаче останаха на същото равнище като преди пандемията - 1300.
Франция е страната, която получава най-вече украински молби за леговище, сподели говорителка на EASO. Тя добави, че данните на Евростат демонстрират, че през ноември Франция е получила 59 % от 765 украински претенции, отправени в границите на блока и асоциираните страни през този месец.
„ EASO няма информация за повода за неочакваното увеличение на заявките от украинци “, сподели тя пред AФП.
Данните на Евростат демонстрират, че през 2020 година по молбите за леговище в Чешката република и са били измежду първите пет непознати националности, стремящи се към Полша и Лихтенщайн.
 Русия изгони обвинявания в шпионаж украински консул Русия изгони обвинявания в шпионаж украински консул
Руската страна заяви на краткотрайно поверения в делата на украинското посолство в Москва Василий Покотило за решението за експулсиране на...
От информацията не излиза наяве от кои региони на Украйна най-вече се изнася тамошното население.
Брутният вътрешен артикул на страната към момента не се е върнал на равнището отпреди 2014 година, т.е. икономическото състояние може да е измежду водещите аргументи за изселване.
През февруари единствено 78 украинци получиха статут на емигрант или субсидиарно предпазен статут в Европейски Съюз, до момента в който други 483 молби за леговище бяха отхвърлени.
EASO съобщи, че сирийци, афганистанци, пакистанци, иракчани и нигерийци съставляват водещите националности, поискали леговище в Европейския съюз и асоциираните страни.
За да се класира за леговище, мигрантът би трябвало да покаже състоятелен боязън от гонене или щета заради своята раса, вяра, народност, участие в обществена група или политическо мнение. Исканията за леговище, отправени в търсене на по-добри стопански благоприятни условия, нормално се отхвърлят, защото не са обхванати от тези критерии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР