Риториката, която беше подета по време на предизборната кампания в

...
Риториката, която беше подета по време на предизборната кампания в
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Северна Македония рязко прекъсва своя път за европейска интеграция

Риториката, която беше подета по време на предизборната акция в Северна Македония и продължи незабавно след изборната победа, към момента е плод на страсти. Видимо обаче е, че Северна Македония внезапно прекъсва своя път за европейска интеграция и потегля по-скоро в северна посока – към доближаване с Сърбия и сърбизация на своята външна политика. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

По думите му  Северна Македония ще се стреми и към доближаване на връзките си с Русия и Китай, в сравнение с интеграция в Европейския съюз.
По време на предизборната акция „ едвам “ 80% бяха офанзивите към България, имаше въпреки всичко и 20% офанзиви против Гърция - двете страни членки на Европейски Съюз, които са главните съперници на политиката на партия ВМРО-ДПМНЕ. Г-жа Гордана Силяновска Давкова, новият президент заяви, че няма да сяда повече пред табелка, на която да написа Северна Македония, а ще сяда зад табелка с надпис Македония.
„ Имаше анонси, че ще се опитат да трансформират Преспанско съглашение и Рамковото съглашение за участие в Европейския съюз, само че госпожа Силяновска е правист и би трябвало да знае, че преустановяване на подписани съглашения е комплицирано нещо.  Тук приказваме не за антибългарска акция, а за антиевропейска акция. България обаче би трябвало да изрази доста спокойна, само че в това време и доста твърда позиция “, безапелационен беше Милен Керемедчиев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР