Шестима души са се опитали да окупират сграда в германския

...
Шестима души са се опитали да окупират сграда в германския
Коментари Харесай

Протестиращи опитали да окупират руско консулство в Германия

Шестима души са се пробвали да окупират постройка в немския град Лайпциг, благосъстоятелност на съветското държавно управление, съобщи Ройтерс, като се базира на министерството на външните работи на Русия.

То прецизира в изказване от през днешния ден, че случаят е станал през вчерашния ден, и добави, че ще подаде публична тъжба до немските управляващи.

Според съветското външно министерство нарушителите са се качили по оградата към постройката, в която преди се е помещавало съветското консулство в Лайпциг, и са издигнали антируски плакати на балкона, като са декларирали, че ще завладеят парцела.

Двама чиновници на съветското посолство, намиращи се в постройката, са се обадили в полицията, която е задържала групата, се споделя в изказването, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руското външно министерство съобщи, че ще подаде публична тъжба до немското държавно управление с искане нарушителите да бъдат осъдени.

Полицията в Лайпциг заяви, че шестима протестиращи са прескочили оградата към постройката и са разпънали афиш против съветския президент Владимир Путин на балкона, преди да бъде извикана полицията, която ги е отвела.

В момента против шестимата, които са немски жители, се води следствие по съмнение за неразрешено нахлуване, добави полицията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР