76-годишен турист припадна в кулата на катедралата Свети Стефан във

...
76-годишен турист припадна в кулата на катедралата Свети Стефан във
Коментари Харесай

Турист припадна в кула на 70 метра височина

76-годишен екскурзиант припадна в кулата на катедралата " Свети Стефан " във Виена и беше избавен от забележителната готическа постройка благодарение на въжета.

Посетителят възнамерявал да се изкачи през днешния ден до помещение на върха на южната кула на катедралата, наречено Турмерщубе, когато примрял на височина от към 70 метра, оповестиха пожарникарите и избавителните служби.

След като други гости алармирали службите за незабавна помощ, мъжът първо получил помощ на място, а по-късно бил комплициран на носилка и спуснат с въжета от профилирани спасители от виенската противопожарна бригада през отвор на тавана на кулата.

Спасителите са готови за такава необикновена обстановка на огромна височина, тъй като техният екип употребява катедралата като подготвителна площадка, сподели представител на пожарната команда за ДПА.

Туристът е откаран в болница. От незабавна помощ не дадоха информация от каква народност е, написа Българска телеграфна агенция.

Средновековната катедрала „ Свети Стефан “, наричана на немски „ Щефандом “, една от най-посещаваните забележителности в австрийската столица. За да стигнат до Турмерщубе, посетителите би трябвало да изкачат 343 стъпала по тясна вита стълба.

Снимка:

Vienna/ Стоп кадър YouTube
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР