Новоразгърната бригада от ВСУ е заела позиции край Покровск на

...
Новоразгърната бригада от ВСУ е заела позиции край Покровск на
Коментари Харесай

Битка за всяка педя земя: Украински бойци удържат руската офанзива на източния фронт

Новоразгърната бригада от ВСУ е заела позиции край Покровск на източния фронт в Украйна, с цел да помогне за прекъсването на съветското „ пълзящо “ нахлуване.

С предвоенно население от към 60 000 души градът до неотдавна се намираше на два часа път с кола от фронтовата линия. Сега е на по-малко от половината.

Руските войски оказват мощен и непрекъснат напън в обособени точки в Източна Украйна в опит да навлязат по-навътре в Донецка област, която отчасти са окупирали.

Украинските бойци отстъпват проведено, като на всяка околност с тактическо значение построяват отбранителни линии. Директният конфликт с врага е всекидневие. Президентът Володимир Зеленски призна, че въоръжените сили се намират в „ сложна обстановка “ на изток, защото отстъпват по бройка, бронирана техника и муниции.

 
Те непрестанно се пробват да пробият нашите линии, като изпращат напред „ пушечно месо “ – пехотинци, които пробват да минат отнякъде, да пропълзят към нас, да заемат краткотрайни позиции – за минута-две. Но тогава ние откриваме огън и опитваме да им нанесем оптимални вреди, до момента в който се доближават към нашите позиции. Когато се открият, стреляме с леко стрелково оръжие.
" Пророк " – началник-щаб на 13-а щурмова бригада от ВСУ 

Според украинското разузнаване, задачата на руснаците е да завладяват дребния град Очеретине и да доближат основния път Покровск-Константиновка, като пресечен основна информационна и снабдителна линия на Украйна.

Очеретине се намира на северозапад от Авдеевка, чието завладяване разреши на съветските сили да навлязат по-дълбоко в Донецка област. Те са ускорили настъпателните си дейности покрай Очеретине, извършвайки 45 наземни офанзиви за 24 часа, заяви Генералният щаб на Украйна.

Министерството на защитата на Англия разполага с данни, че съветските офанзиви в източна Украйна са се нараснал със 17% от март до април.

Въпреки тези старания обаче, силите на Кремъл са постигнали незначителни триумфи и са претърпели тежки загуби, се споделя в сводката на английското ведомство. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР