Завърнали се в Русия руски военнослужещи разказаха за преживяното докато

...
Завърнали се в Русия руски военнослужещи разказаха за преживяното докато
Коментари Харесай

Освободен от плен руски войник: Бях с чувал на главата, биха ме и ме заровиха жив

Завърнали се в Русия съветски военнослужещи описаха за претърпяното до момента в който са били в плен. Те са разпитани от следователи. Те са споделили, че са били обект на тормоз и издевателства.

Един от тях разказал, че украинските военнослужещи са вързали ръцете и краката му, поставили торба на главата му и не са я свалили няколко дни. През цялото време са го биели. Те разпитали руснака и защото отговорите не им харесали, опрели револвер в главата му и го заплашили, че ще го гръмнат и заровят. 

" Украинските националисти изпълнили последната опасност, като хвърлили пандизчията на дъното на изкопа и го затрупаха с пръст. Заплахата от отнемане от живот била толкоз действителна, че едвам откакто лежал в това състояние към 5 часа, той осъзнал, че още е жив ", оповестяват от Следствения комитет, съобщи ТАСС, представена от.

Бившите военнопленници се лекуват и рехабилитират в лечебни заведения. Според Следствения комитет всички те дават образци по какъв начин представители на Украйна нарушават условията на Женевската спогодба за отнасяне на военнопленниците, които не разрешават мъчения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР