Затяга се обръчът около важното пристанище Мариупол. Украинските въоръжени сили

...
Затяга се обръчът около важното пристанище Мариупол. Украинските въоръжени сили
Коментари Харесай

Русия призна, че е използвала хиперзвукови ракети Кинжал, Украйна остана без достъп до Азовско море

Затяга се обръчът към значимото пристанище Мариупол. Украинските въоръжени сили са изгубили достъп до Азовско море, заяви министерството на защитата. Смята се, че 80 % от жилищата в Мариупол са потърпевши от съветските удари, а към 1000 души е допустимо да са към момента затрупани под опустошения спектакъл. Някои поданици на обсадения град бягат пешком.

Междувременно съветското министерство на защитата призна, че са употребявани хиперзвукови ракети " Кинжал " за разрушаването на под земята склад за ракети и муниции в западна Украйна.

Девет души са били убити, а 17 ранени при вчерашните съветски удари против Запорожие, заяви кметът на южния украински град. Там е в действие 38-часов комендантски час.

На този декор президентът Володимир Зеленски съобщи, че е пристигнало време за диалози с Москва.

Зеленски прикани за всеобхватни мирни диалози с Москва, в противоположен случай Русия ще се нуждае от генерации, с цел да се възвърне от загубите от войната. Президентът съобщи, че Украйна постоянно е предложила решения за мир и е желала смислени и почтени договаряния за сигурността, без отсрочване.

" Искам всеки да ме чуе, изключително Москва. Време е за среща. Време е да приказваме. Време е да възстановим териториалната целокупност и справедливостта за Украйна. Иначе, загубите за Русия ще бъдат толкоз огромни, че ще са нужни няколко генерации, с цел да се възвърне ", съобщи Володимир Зеленски.

Киев и Москва водят диалози от седмици, без признаци за пробив. Според украинския президент съветските сили съзнателно блокират филантропичните доставки за градовете, подложени на офанзиви.

" Това е военно закононарушение. Те ще дават отговор за него 100%. Всеки, който издава сходни заповеди, и всеки съветски боец, който ги извършва, ще бъде оголен и ще получи еднопосочен билет за Хага ", посочи президентът на Украйна.

Зеленски съобщи още, че няма информация какъв брой души са починали след бомбардировката против театъра в Мариупол, където стотици хора бяха потърсили леговище. До момента са избавени към 130 души. Повече от 9 хиляди са евакуирани от пристанищния град и общо 180 000 през филантропичните коридори в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР