Снаряд е избухнал пред жилищна сграда в Киев, съобщи кметът

...
Снаряд е избухнал пред жилищна сграда в Киев, съобщи кметът
Коментари Харесай

Снаряд избухна пред жилищна сграда в Киев, има ранени

Снаряд е избухнал пред жилищна постройка в Киев, заяви кметът Виталий Кличко. Има ранени, а постройката е мощно потърпевша. Вниманието на света е ориентирано към бедстващия Мариупол. Стратегическото пристанище на Азовско море е обкръжено от съветските сили. Водят се боеве в центъра на града, а въздушните удари не стопират.

От Мариупол от дълго време не предават публицисти и картина за бедственото състояние идва от обществените мрежи и сателитни фотоси.

Днес управляващите оповестиха, че е разрушено художествено учебно заведение, леговище на 400 души. Не е ясно какъв брой са починалите. Не е известно какъв брой души остават затрупани под отломките на бомбардирания на 16 март спектакъл. В града от дълго време няма ток, вода, отопление, храната е нищожна. Последното видеообръщение на украинския президент беше отдадено на Мариупол.

" Обсаденият Мариупол ще остане в историята с отговорността за военни закононарушения. Да сториш на кротичък град това, което сториха окупаторите, е гнет, който ще се помни с епохи. И колкото повече украинците описват за това пред света, толкоз повече поддръжка намираме. Колкото повече Русия подлага на гнет Украйна, толкоз по-тежки ще са следствията за нея ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Вече дни наред няма смяна на картата на бойните дейности. Според Киев съветската атака е замряла. От Москва още веднъж оповестиха за удари с ракети " Кинжал ". От английското военно министерство означават, че съветските сили по този начин и не са овладели небето над Украйна.

" От акваторията на Каспийско море крилати ракети " Калибър ", както и от въздушното пространство на Крим авиационни комплекси " Кинжал " с хиперзвукови балистични ракети унищожиха база за гориво-смазочни материали в Николаевска област ", добави Игор Конашенков, представител на съветското министерство на защитата.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който посредничи в договарянията сподели, че страните са " покрай съглашение по съществени въпроси ", само че не даде детайлности. Папа Франциск назова ставащото в Украйна " безсмислено кръвопролитие " и прикани водачите да спрат " тази отвратителна война ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР