Застрахователите са недоволни от прекалено консервативния характер на регламента Три

...
Застрахователите са недоволни от прекалено консервативния характер на регламента Три
Коментари Харесай

Европейските застрахователи искат поправки в Solvency II

Застрахователите са недоволни от прекомерно консервативния темперамент на регламента

Три четвърти от европейските застрахователи правят оценка позитивно въздействието на разпоредбите на европейската инструкция Solvency II по отношение на ръководството на риска и управническите практики и ръководството на активите и пасивите. Това демонстрира изследване, оповестено от Европейската федерация на застрахователите и презастрахователите Insurance Europe.
Въпреки това, 58% от респондентите, предлагащи дълготрайни спестовни артикули, декларират, че Solvency II въздейства негативно върху тези артикули. Други 48% считат, че Solvency II способства за редуциране на вложенията в акции, дълготрайни облигации и нерейтингован дълг.
Браншовата огранизация декларира, че застрахователите са под напън да трансферират риска към клиентите и да се отдръпват от дълготрайно обезпечените спестовни артикули. Освен това фирмите са на мнение, че Solvency II визира способността им да влагат дълготрайно в стопанската система в миг, когато Европейската комисия се стреми да подтиква устойчивия напредък в Европейски Съюз.

Според президента на Insurance Europe Андреас Брандщетер, основен изпълнителен шеф и ръководител на UNIQA Insurance Group, резултатите от изследването на федерацията поддържат апелите на застрахователите за възстановяване на директивата. " Прегледът на Solvency II от страна на Европейската комисия през 2020 година би трябвало да засегне прекомерно консервативния темперамент на регламента и обстоятелството, че третира застрахователите като краткосрочни търговци, когато в действителност са най-много дълготрайни вложители ", счита Брандщетер.

Застрахователният бранш твърдо поддържа Solvency II и приветства подобренията, направени от Европейската комисия в рамката, признавайки инфраструктурните вложения като обособен клас активи и премахвайки бариерите пред стандартизираните транспарантни секюритизации, разяснява Брандщетер.

В същото време той приканва за разглеждане и на други въпроси при сегашния обзор на Solvency II през 2018-та и 2020 година, като да вземем за пример понижаване цената на капитала в рисковия марж, което изисква всички застрахователи да отделят спомагателен капитал, което на процедура може да се наложи единствено в доста редки случаи при крах. Застрахователите упорстват също и за понижаване на калибрирането на дълготрайните финансови вложения, които понастоящем се основават на комерсиалния риск и основават преграда за по-големи вложения.

Застрахователното изследване е извършено през май 2018 година измежду 87 застрахователи от 17 пазара на Европейски Съюз.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР