Застилате изпраното спално бельо и въздухът се изпълва с аромат

...
Застилате изпраното спално бельо и въздухът се изпълва с аромат
Коментари Харесай

Коя температура при машинно пране убива бактерии и вируси?

Застилате изпраното спално долни дрехи и въздухът се изпълва с мирис на пролетни цветя. Омекотителят си е приключил отлично работата и в спалнята ви ухае на море, цветна градина или сладко прелъщение, само че чисто ли в действителност бельото ви, или е дом за бактерии и вируси?
В изискванията на пандемия въпросът коя температура и препарат убива микроорганизмите при пране в пералнята е обоснован и постоянно срещан. Ако сте пощадили тъканите и сметката си за ток, врътвайки градусите на 30 или 40, то не сте пощадили здравето си и бельото ви единствено наподобява чисто. Ниските температури – под 60 градуса – не убиват бактериите настояват учени от университета на Гент в Белгия. Изследователите от факултета по биоинженерство са открили, че на 1 милиметър пране на 30 градуса има до 1 милион бактерии. Нещо повече – отстранен е единствено най-малък % от праха по тъканите. Опасно ли е това? В естествени условия – в случай че перете единствено личните си облекла и не се намираме в обстановка на зараза, това не е необикновен проблем, защото множеството от тези бактерии не са патогенни. Само е значимо да изперете долното си долни дрехи независимо, а не в едно с връхни облекла и чорапи. Както и да не пускате работна униформа дружно с другите облекла. Медицинската да вземем за пример може да ви аргументи редица здравословни проблеми, а кухненската – е-коли или салмонела от храната, влизала в допир с нея.
В актуалната пандемия и при болен член от фамилията прането на 30 градуса е рисково и недопустимо. Имайте поради, че даже да изперете облеклата на заболелия настрана, то микроби и вируси ще останат в самата пералня и от там ще се предадат на останалите облекла. Най-добре увеличете температурата на 60 градуса и забравете за малко за живота на тъканите, пестенето на сила и еко мисленето във връзка с изразходването на естествени запаси като водата.
 Премахнете петната от облеклата с артикули от аптечката и кухнята ви Премахнете петната от облеклата с артикули от аптечката и кухнята ви
Чистият, грациозен, подреден външен тип е вашата визитна картичка. Доброто усещане и от най-стилното облекло елементарно може да бъде про...
Как  да минимизираме риска от разпространяване на бактерии, в случай че въпреки всичко държим на ниската температура при пране?
- Използвайте сушилня. Високата температура и дълготрайност от половин час са ефикасен метод да се убие вирусите и бактериите.
- Оставете прането да изсъхне на директна слънчева светлина. Слънцето потвърдено унищожава микроорганизми.
-  Почиствайте и дезинфекцирайте пералнята, отделенията за прахуляк и препарати, уплътнителя ѝ. Така няма да позволите тя да се трансформира в разплодник на нездравословни микроорганизми и те да се заселят върху идващите тъкани, които поставите в машината.
 Ето по какъв начин да перете вярно облеклата от другите материи, с цел да ги предпазите от увреждане Ето по какъв начин да перете вярно облеклата от другите материи, с цел да ги предпазите от увреждане
На всеки се е случвало да извади от пералнята обичаната си дреха и да забележи, че тя е станала 2 размера по-малка, по-голяма, развлечен...
- Добавяйте препарат с дезинфекциращ или избелващ резултат, с цел да унищожите микроорганизмите при ниска температура.
- Гладете прането на висока температура. Ютията дезинфекцира и стерилизира, оставяйки облеклата освен в подреден тип, само че и биологично чисти.
- Подхождайте изключително деликатно към детските дрешки. Перете ги настрана. Потърсете биологичен дезинфектант, който не нервира кожата и дихателните органи, и го използвайте. Винаги гладете детските облекла.
- Не дръжте облеклата на цялото семейство в коша за пране дружно и не ги перете дружно изключително в случай че има член, който е болен от вирусна или бактериална зараза. Това ще болести останалите тъкани. Една дреха с бактерии в машината ги разнася дейно върху всички останали.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР