Защо постоянната болка във врата е причина да посетите пулмолог,

...
Защо постоянната болка във врата е причина да посетите пулмолог,
Коментари Харесай

Отразените болки, които не бива да се игнорират

 Защо непрекъснатата болежка във врата е причина да посетите пулмолог, а дискомфортът отвътре на лявата ръка указва на сърдечни проблеми?

Какво е отразена болежка?

Нашият организъм е комплицирана система от процеси и механизми, от време на време недостъпни за разбирането на елементарен човек без здравно обучение. Например, за какво непрекъснатата болежка в шията е причина да посетите пулмолог, а дискомфортът отвътре на лявата ръка указва сърдечни проблеми?

Защо се появява такава болежка?

Отразената (ирадиираща) болежка – това са мъчителни чувства в част от тялото, ситуирани надалеч от самото огнище на болката. Уловката е, че човек може даже да не осъзнава заплахата, която го заплашва, и да упреква за всичко натъртвания или мускулна невралгия.

Ето за какво е значимо да се знае кой тип отразена болежка подхожда на жизненоважен орган. Погледнете скицата:

1. Сърце. При сърдечни проблеми болката може да възникне както непосредствено в региона на гръдния панер вляво, по този начин и отвътре на ръката (при стенокардия) или сред раменните лопатки.

2. Бели дробове. Постоянната уморителна болежка от дясната страна на врата и рамото е причина да ревизирате белите си дробове.

3. Черен дроб и злобен мехур. Коварен тип болежка, защото болният е податлив да има вяра, че тя е породена от затънал метод на живот, прегърбване, мускулно напрежение …

4. Стомах и панкреас. По предписание болесттите на тези органи предизвикват болежка непосредствено на тяхното местонахождение, само че да вземем за пример 50% от пациентите с продължителен панкреатит също се оплакват от болки в гърба.

5. Тънко черво. Болката в региона на пъпа може да демонстрира инфектиране в тънките вътрешности. Вероятността от апендицит не би трябвало да се изключва.

6. Апендикс и дебело черво. Боли ли ви в дясната ямка под ребрата? Незабавно при хирург.

7. Бъбреци. Бъбречната болест постоянно е сложна за диагностициране, защото болката доста постоянно се популяризира в съвсем цялата долна част на гърба, бедрата и корема.

8. Яйчници. Болката от двете страни на долната част на корема при дамите може да демонстрира инфектиране или друго заболяване на яйчниците. Спешна потребност от консултация с гинеколог.

Видовете болежка, отразени в този лист, не свършват с него, определени са най-често срещаните. Важно е да запомните и да сте наясно, че казусът постоянно може да не е там, където се усеща болката.

econet


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР