Защо Григор Димитров има толкова проблеми на клей в сравнение

...
Защо Григор Димитров има толкова проблеми на клей в сравнение
Коментари Харесай

Защо Григор Димитров има толкова проблеми на клей?

Защо Григор Димитров има толкоз проблеми на клей спрямо другите настилки, на които играе? Това е въпросът, който треньорът Патрик Муратоглу пробва да отговори в своята графа по Евроспорт.

Българинът влиза в Ролан Гарос като четвърти подложен, само че след три следващи загуби, в това число в първите си мачове в Мадрид и Рим.

Според някогашния му ментор, проблеът на Григор значително се крие в ниската успеваемост на втория му сервис.

На алено през сезона той е изгубил цели 24% от сервис геймовете си или другояче казано, всеки четвърти. Григор употребява кик на второто си начално подаване, само че скоростта на удара му е с 10 км/ч по-слаб от този на някои от съперниците му като Доминик Тийм и Александър Зверев.

Всичко това води до опция за по-добър ретур на противника и надлежно основният първи удар на Григор след ретура не е толкоз агресувен. Едва в 23% от случаите той е изпълнен от вътрешността на корта. Освен това този удар, който постоянно взема решение изхода на разиграването, при Григор е много по-слаб в сравнение с общоприетите му удари от главната линия.

Категоричното мнение на Муратоглу - Григор би трябвало да усъвършенства този съставен елемент, в случай че желае да има триумф в Париж.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР