Трикратният световен шампион Макс Верстепен (Нидерландия) с Ред Бул изравни

...
Трикратният световен шампион Макс Верстепен (Нидерландия) с Ред Бул изравни
Коментари Харесай

Макс Верстепен изравни рекорд на Айртон Сена от осем поредни спечелени полпозишъна във Формула 1

Трикратният международен първенец Макс Верстепен (Нидерландия) с " Ред Бул " изравни върха на Айртон Сена от осем поредни полпозишъна, когато направи най-бързата обиколка в квалификацията за място Гран При на Емилия Романя на пистата " Имола ".

Верстепен записа време от 1:14.746 минута и ще потегли от първа позиция в утрешното съревнование. За него това е седми полпозишън за сезона и 39-и в кариерата.

Серията на Сена беше сложена през 1988/1989 с " Макларън ", а Верстепан стартира своята в Абу Даби в края на предишния сезон и към момента не е надвит в квалификациите през 2024 година

Верстепен имаше проблеми при започване на уикенда на " Имола ", откакто зае пето, шесто и седмо място в трите тренировки.

" Трудно начало, само че променихме нещата. Това е ужасно начало на годината и доста особено. Изминаха 30 години, откогато Сена умря, толкоз съм удовлетворен, че завоювах. В прочут смисъл това е прекрасен спомен за него. Той беше необикновен водач ", добави нидерландецът.



Оскар Пиастри с " Макларън " се причисли към първенеца на първия ред, само че стюардите ще проверяват австралиеца за допустимо нарушаване на правила в първата фаза на квалификацията. Той остана на 0.071 секунди от водача.

Ландо Норис, победител в предходното съревнование в Маями, се класира трети за " Макларън ", а Шарл Льоклер с " Ферари " ще потегли четвърти на домашната писта на италианския тим.

Серхио Перес с " Ред Бул " ще стартира от 11-о място в неделя, а Фернандо Алонсо с " Астън Мартин " - 19-и, откакто и двамата катастрофираха по-рано денем в последната подготовка.

" Ред Бул " завоюва 21 от общо 22-е надпревари, извършени през 2023 година, само че към този момент беше надвит два пъти в шест старта тази година с помощта на Сайнс в Австралия и на Норис в Маями.

Верстапен води в класирането при водачите с 33 точки пред съотборника си Серхио Перес, а Льоклер е с още пет по-малко на третата позиция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР