Байер Леверкузен пренаписа историята на Бундеслигата. Аспирините спечелиха Сребърната салатиера

...
Байер Леверкузен пренаписа историята на Бундеслигата. Аспирините спечелиха Сребърната салатиера
Коментари Харесай

Байер Левекурзен е първият непобедим отбор в историята на Бундеслигата

Байер Леверкузен пренаписа историята на Бундеслигата. " Аспирините " завоюваха " Сребърната салатиера " за първи път в съвсем 120-годишното си битие, като го направиха без да изгубят нито един мач. " Ди Веркселф " се оправи безпроблемно с Аугсбург като хазаин с 2:1 в последния 34-ти кръг, с което се трансформира в първия тим в историята на немския хайлайф, който не позволява проваляне през целия сезон.



Домакините имаха няколко положителни положения при започване на дуела, а в 12-та минута вратарят на баварския тим Томаш Кубек разреши топката да му бъде отнета от Амин Адли, който подаде на Виктор Бонифейс, а за него остана лесното - да вкара на празна врата, с цел да открие резултата.

15 минути по-късно " БайАрена " изригна още веднъж. След осъществяване на ъглов удар топката попадна в краката на Йонатан Та, чийто изстрел бе блокиран, само че на точното място бе Роберт Андрих, който по грациозен метод, с пета, удвои резултата.

Robert Andrich doubles the lead!

What a finish
— Football World (@xFootballWorld_)
Второто полувреме стартира с замяна на положения и за двата тима, само че в 62-та минута " швабите " въпреки всичко понижиха изоставането си. След несполучлив опит за изнасяне на топката на Леверкузен, Мерт Кюмюр означи първия си гол в Бундеслигата с изстрел от границата на наказателното поле.



Десет минути по-късно, резервата в днешния конфликт Гранит Джака имаше добър късмет да върне преимуществото от два гола на домакините, само че Кубек съумя да боксира в ъглов удар.

В 78-та минута поредна неточност на гостите в отбрана остави Флориан Вирц, който влезе 15 минути по-рано, самичък против вратаря, само че 21-годишният полузащитник изигра шанса си по недобър метод, което даде време на Кубек да измъкне топката от краката му.

Домакините се приближиха на няколко пъти до третия гол в края на конфликта, само че, в последна сметка, двата тима " стиснаха ръцете си " за крайното 2:1.

Байер Леверкузен приключи сезона с 28 победи и 6 равенства, в 34 конфликта, което бе задоволително за актив от 90 точки и безапелационно първо място в Бундеслигата.

За " аспирините " предстоят два финала - за Лига Европа против Аталанта и за Купата на Германия против втородивизионния Кайзерслаутерн.

Аугсбург приключи на 11-та позиция с 39 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР