Шампионът на Германия Байер Леверкузен победи с 2:1 Аугсбург в

...
Шампионът на Германия Байер Леверкузен победи с 2:1 Аугсбург в
Коментари Харесай

Леверкузен вдигна титлата с историческа победа

Шампионът на Германия Байер Леверкузен победи с 2:1 Аугсбург в дуел от последния кръг. По този метод съставът на Шаби Алонсо влезе в историята на Бундеслигата, като приключи сезона без загуба. Байер финишира с 28 победи и 6 равенства при голова разлика 89:24.

Леверкузен продължава и неповторимата си серия от 51-а срещи без проваляне във всички шампионати през този сезон. – за Купата на Германия против Кайзерслаутерн и за Лига Европа против Аталанта.

Още в 12-ата минута Виктор Бонифейс изведе домакините напред в резултата. В 27-ата минута Роберт Андрих удвои преднината на своя отбор след удар с пета. Аугсбург върна един гол в 62-рата минута посредством Мерт Кьомюр.

Байерн Мюнхен позволи поврат с 2:4 при гостуването си на Хофенхайм и по този начин приключи на трето място. Втората позиция завоюва Щутгарт, който се наложи с 4:0 над Борусия Мьонхенгладбах.

Баварците поведоха в първите шест минути с 2:0 след точни удари на Матис Тел и Алфонсо Дейвис. Само две минути по-късно Максимилиан Байер обаче съумя да понижи. През второто полувреме хеттрик на Андрей Крамарич донесе обрата за Хофе.

Другите две места в квотата за Шампионската лига бяха заети от Лайпциг и Борусия Дортмунд. Борусия разруши с 4:0 Дармщад в. Ройс се регистрира с гол и асистенция.

В групите на Лига Европа ще играе Айнтрахт Франкфурт, а в Лигата на конференциите – Хофенхайм.
Кьолн изпадна, Унион се избави
В борбата за оцеляване се измъкна Унион Берлин, който стигна до късен триумф с 2:1 над Фрайбург. Унион приключи с 33 точки, с колкото остана и Бохум, който падна с 1:4 от Вердер Бремен. Бохум обаче има по-лоша голова разлика и ще играе плейоф за оцеляване против Фортуна Дюселдорф. Кьолн падна с 1:4 от Хайденхайм и дружно с Дармщад през идващия сезон ще играе във Втора Бундеслига.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР