Халфът на Ботев (Пловдив) - Янис Карабельов - даде интервю

...
Халфът на Ботев (Пловдив) - Янис Карабельов - даде интервю
Коментари Харесай

Карабельов: Купата с Ботев ми е по-ценна от тази със Славия

Халфът на Ботев (Пловдив) - Янис Карабельов - даде изявление пред " Тема Спорт ", в което приказва за триумфа над Лудогорец за Купата на България и страстта от празненствата. Той подчертава на работата на Душан Керкез и уроците на Ивелин Попов.

Янис, държи ли ви още страстта от извоюваната купа?

- Разбира се. Това беше необикновено, неповторимо и сигурно ще помня тези дни до края на живота си. Винаги ще се веселя и усмихвам на това, което преживяхме.

Как усети финала против Лудогорец и трагичния свършек с пропуснатата дузпа в заключителните секунди?

- Безспорно Лудогорец е най-хубавият тим, извънредно мъчно се играе против този отбор, тъй като има доста мощни футболисти. Но Ботев имаше ясно построен проект и знаехме по какъв начин би трябвало да действаме и какво да създадем. Мисля, че се справихме доста добре с тактическите инструкции на треньорския щаб. Заслужено спечелихме след себераздаването, което показахме.

Коя купа е по-ценна за теб - тази с Ботев или извоюваната със Славия през 2018 година?

- Всяка една има своята стойност и значителност. Бих споделил, че тази с Ботев ми е по-специална, тъй като моето дете бе на стадиона и стана част от празненствата. Надявам се и знам, че някъде надълбоко в него ще има отпечатък от това, какво е претърпял и видял.

Предстои присъединяване на Ботев в квалификациите на Лига Европа. Готов ли е тимът за това предизвикателство?

- Мисля, че е подготвен, само че е доста рано да гледаме към присъединяване то ни в евротурнирите. Сега целият тим би трябвало да си почине след дългия сезон, изхабихме доста страсти и старания. Предложихме доста борба в шампионата и за купата - в някои моменти ни се получаваше, в други не, само че знаехме и постоянно вярвахме, че този клуб би трябвало да завоюва нещо значимо.

Как си обясняваш слабото начало на сезона? Какво промени Душан Керкез по-късно?

- Промени доста неща. Трудното начало беше доста неприятно. Отборът не играеше добре, липсваха ни точки, само че с идването на Душан Керкез се стабилизира. Колективът е на извънредно високо равнище и съумя да съобщи неговите визии за това по какъв начин желае да наподобява и да работи отборът му. Ние от своя страна изпълнихме каквото се изисква и виждате, че ни се получават нещата.

Отстрани проличава, че е доста непосредствен с играчите и е другарски надъхан. Наистина ли е по този начин?

- Да, тъкмо по този начин е. Той е подобен човек, който гледа във всеки един миг да помогне на играчите си, и ние се стараем да му се отплатим на терена.

Подемът на Ботев потегли и с идването на Ивелин Попов. Какво е да си на терена с него?

- Ивелин е доста огромен водач и страховит футболист. Понякога е мъчно с него, тъй като е много придирчив, само че това е и хубаво, тъй като постоянно желае да печели. Успява да съобщи това и на другите. Когато вижда, че нещо не е наред, той е индивидът, който първи ще каже какво да се промени. Много съм щастлив, че пристигна в Ботев и му благодаря за това, което прави. Безспорно една от значимите фигури в тима.

Как се работи и с толкоз доста млади чужденци?

- Трябва да отбележа, че са доста положителни момчета. На моменти е мъчно, тъй като от време на време не схващат какво се желае от тях в дадена обстановка, само че мога да кажа единствено позитивни неща за всички задгранични футболисти. Да, млади са, само че са жадни за развиване и да покажат своите качества.

Може ли да кажем, че след извоюваната купа за идващия сезон упоритостта е шампионската купа?

- Не съм аз индивидът, който да каже дали сме подготвени, или не. Целта през този сезон я изпълнихме - върнахме купата в Пловдив и сме доста радостни.

Очакваш ли да се завърнеш в националния тим?

- Не мисля в този момент за това. Разбира се, в случай че получа повиквателна, ще съм най-щастливият човек. Вярвам и съм сигурен, че един ден отново ще бъда част от националния тим.

Сега ви следва дуел със Славия. Ще съумеете ли да се настроите на вълна състезание след триумфа за купата?

- Отборът ще е душевен освободен и в този момент е моментът, в който може да излезем на терена и да се забавляваме. За нас към този момент остана да доиграем сезона и да мислим за подготовката за идващия.

Какви са връзките ти със Славия, откакто не се раздели по най-хубавия метод с клуба?

- Винаги ще имам дълбоки почетения и обич към Славия, тъй като този клуб ме построи като човек и футболист. Нямам безусловно никакви неприятни мисли и усеща към никого. Знам, че са ми помогнали ужасно доста.
 Легенда на Ботев (Пд) похвали Керкез: Много земен и трудолюбив човек
Легенда на Ботев (Пд) похвали Керкез: Много земен и трудолюбив човек

" Правилно е решението да остане треньор на тима "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР