Защо 4-дневното примирие в Близкия изток няма да се превърне

...
Защо 4-дневното примирие в Близкия изток няма да се превърне
Коментари Харесай

Ето я цената на примирието: Израелски кораб е похитен от съюзници на Хамас

Защо 4-дневното помирение в Близкия изток няма да се трансформира в мир, с какви принадлежности разполагат съперниците на Израел, за вероятностите на Джо Байдън да стане Нобелов лауреат и за завладяването и пленяването кораби в Червено море - в материала.

10 живота в един ден

Палестинското придвижване Хамас и израелското държавно управление оповестиха сутринта на 22 ноември, че са постигнали съглашение за 4-дневно филантропично помирение в линията Газа.

Според изискванията на договорката тези дни ще бъдат освободени 50 заложници измежду отвлечените израелци и чужденци - дами и деца. Общо, съгласно израелската страна, 239 души остават хванати от Хамас. Следователно за всеки 10 спомагателни освободени пандизчии Израел е подготвен да даде на Хамас спомагателен ден отмора.

" Десет живота дневно - това е цената на мира през днешния ден в Израел ", пишат локалните медии.

От своя страна Израел даде обещание да освободи 150 души, които са в израелски затвори за осъществяване или обвинени в осъществяване на терористични офанзиви. Говорим и за дами и деца. Колко от тези нещастници са просто хванати по време на интервенция „ Железни мечове “ по улиците и в лагерите, не е известно.

Но Израел даде обещание да не арестува други палестинци в линията Газа по време на примирието и даже да им обезпечи независимост на придвижване по пътя сред северната и южната част на анклава.

" Четири дни няма да има въздушно разузнаване над линията Газа ", оповестява формален Тел Авив.

Имайте поради, че не се приказва за прекъсване на галактическото разузнаване или разузнаване от страна на съдружниците на Израел.

Но най-важното е, че Израел най-сетне даде обещание да изпрати филантропична помощ във всички региони на линията Газа по време на интервала на помирение. От 23 октомври за първи път е вдигната блокадата на бранша.

За наслада на дядо Джо

Разбира се, това, от което най-вече се нуждае това помирение, са елементарните хора на Палестина. В линията Газа има същинска филантропична злополука и без доставката на вода и храна, без евакуацията на болните и ранените, без изтеглянето на цивилното население тук никой няма да оцелее.

Изображенията от Газа са просто картини на апокалипсиса. Но мнението на палестинските цивилни в този спор съвсем не интересува никого.

Движението Хамас, което всъщност играе ролята на страна в бранша, се нуждае от пауза в по-малка степен. Изглежда, че удължаването на спора не е в тяхна изгода, тъй като при започването на тази интервенция Хамас се надяваше на мощна поддръжка от арабския свят, само че... Тази реакция към момента е доста внимателна.

Южна Африка, да вземем за пример, тъкмо през днешния ден разгласи прекъсването на дипломатическите връзки с Израел. Към днешна дата Чили, Колумбия, Йордания и Бахрейн са отзовали своите посланици от Израел. Още по-рано Боливия прекъсна изцяло връзките.

Израелската войска се нуждае от пауза, с цел да се прегрупира - по време на уличните боеве Цахал загуби доста бронирани машини. Театърът на военните дейности тук обаче е толкоз стилен, че няма смисъл да отлагаме дълго паузата. Израелските генерали и Нетаняху ще усилят натиска.

Впрочем политиците бяха огромните ползи и основните уредници на примирието. По-конкретно, Джо Байдън. Американците авансово оповестиха идната пауза във военните дейности и замяна на пленници от 1 на 3.

" Вероятно Байдън се пробва да съвпадне това с рождения му ден, който той чества в доста спешни условия. Рейтингите на Байдън внезапно падат - и има огромна възможност Тръмп да се върне в Белия дом ", написа американският политолог Малек Дудаков.

Едва стартира паузата, когато „ изключителната роля “ на Съединените щати беше маркирана от министър-председателя на Катар.

" Мохамед бин Абделрахман бин Джасем Ал Тани изрази вяра, че договорката ще сътвори „ всеобхватно и стабилно съглашение “, което ще „ постави завършек на войната и кръвопролитията ", оповестява BBC.

Така че дядо Байдън също може да бъде номиниран за Нобелова премия за мир... Наистина, кой получава война и кой получава вероятността за нов мандат в Белия дом.

" До победа или страдалчество "

Но мирът в Близкия изток не се обрисува в близко бъдеще. Сметките сред страните станаха прекомерно огромни през последния месец и половина и през последните 100 години.

" Това е джихад до победа или страдалчество ", сподели шейх Из ад-Дин ал-Касам, един от създателите на палестинската опозиция, умрял преди 88 години.

Със започването на интервенция " Железни мечове " Израел заявява готовността си да унищожи Хамас. Повече от 10 хиляди палестинци към този момент са мъртви, градът е в руини, а Хамас е жив.

Тоест, с цел да се унищожи, в действителност е належащо да се унищожат физически всички палестинци? Западът споделя, че това е неприемливо.

Сред израелските управляващи се роди нова концепция - линията Газа да бъде оградена с буферна зона (за сметка на територията на линията, схваща се). Изглежда, че земята на палестинците няма да бъде отсечена, както упорства Вашингтон, само че никой няма да живее в буферната зона.

Цялата повърхност на линията Газа е 365 квадратни метра. км, а диаметърът в най-широката част е едвам 12 км. Тоест всяка „ буферна зона “ ще бъде на половина по-малка от Газа. Къде ще отидат палестинците от тази зона?

Това, което се случва през днешния ден, посява нови семена на яд, които рано или късно ще пробият в тази суха, камениста земя. Невъзможно е да премълчим това, което се случва в нашата ера.

" Израел би се радвал международната общественост да не вижда какво се случва. Той даже подхваща избрани дейности за това... Така военните убиха 59 и раниха десетки палестински публицисти, проследявайки местоположението им благодарение на геотагове на снимачната техника ", споделя Euro-Med Human Rights Monitor.

Но тази кръв единствено усили размера на кръвния дълг на Израел.

Удар по портфейла на хегемона

Противниците на Израел към момента имат доста принадлежности в ръкава си. И ние не приказваме единствено за армията на Хизбула или ракетите на Иран.

Онзи ден група добре въоръжени и доста проведени хора кацна на палубата на товарния транспортен съд GALAXY LEADER от хеликоптер МИ-8 съветско произвеждане. И те много упорито помолиха екипажа да им трансферира ръководството на кораба. Екипажът подвигна ръце в символ на единодушие.

Това се случи в Червено море на 19 ноември. По-късно в интернет се появи епично видео. Оказа се, че профилиран транспортен съд за превозване на коли Galaxy Leader е бил хванат от хусите (паравоенна формация, настояща в Йемен).

Те оповестиха, че това е началото на морска война с Израел. Придружен от лодки, автомобилният транспортьор потегли към крайбрежията на Йемен. Във вторник, 21 ноември, той беше видян на сателитни изображения в пристанището на Ходейда, Йемен.

" Толкова за „ чаршафите по чехли “. И какъв брой изобретателно подходиха към осведомителния съставен елемент на офанзивата си. Камери на хеликоптери, снимане от хеликоптер, екшън камери на щурмови самолети, структурирана комбинация от голям транспортен съд, ескортиран от флот от комари ", написа военният сътрудник Александър Коц.

Интересното е, че корабът не е плавал под израелски байрак, а в действителност е на английска компания, само че е нает от японската Nippon Yusen. В екипа има жители на Филипините, България, Украйна, Румъния и Мексико – и нито един израелец.

Но има един миг, който оправда интервенцията за хусите. Израелският жител Рами Унгар е съсобственик на този транспортен съд и в това време е обвързван с израелските разследващи служби.

" Унгар е член на израелския мозъчен концерн Институт за проучване на националната сигурност (INSS). Унгар също се появи в скандал с рушвет от 1,1 милиона шекела (340 хиляди долара) под формата на „ подаяние “ за построяването на синагогата на тогавашния началник на Мосад против къщата му ", написа журналистът Руслан Осташко.

Какво от това?

В света има доста компании, които включват израелски жители. Те имат корабите, те имат товара, който транспортират корабите. Както споделиха в Одеса:

" Не приказваме за подвързвачи или притежатели на скифове, а за съществени хора, които вършат съществени неща. "

Внимание, 10% от целия международен превоз на товари по море (!) минава през Червено море и Суецкия канал.

Можете ли да си визиите по какъв начин отвличането на търговски транспортен съд може да разстрои западния свят? Съдейки по медийното отразяване на акцията, не японските коли в трюма са заинтересували хусите, а задачата е била точно вълна от суматоха на западните пазари.

Като цяло ще забележим по-нататък: до каква степен сходни офанзиви на арабския флот от комари против ползите на международните корпорации ще бъдат огромни и поредни.

Превод: СМ

Поход за мир, 26.11.23г., 14.00ч., НДК:  https://www.facebook.com/events/368621645621417/?active_tab=discussion

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР