Защитата на националните интереси е другото нещо, което е много

...
Защитата на националните интереси е другото нещо, което е много
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Да излезем от ЕС и да обслужваме Русия! Това ли искат миньорите и земеделците?

Защитата на националните ползи е другото нещо, което е доста значимо, тъй като отбраната на ползите на една група производители и в двата случая на митинги се показва от медиите като народен интерес за всички българи. Това е тъкмо противоположното. На процедура, при земеделския случай, затваряйки пазара за вносни артикули, в действителност понижаваме конкуренцията и по този начин се покачват цените. Т.е. това, което всички ние плащаме в магазина. Същото по този начин това засягаше и производителите на олио, които, с цел да могат да си пласират продукцията, работеха с твърди контракти, които няма по какъв начин да бъдат изпълнени, в случай че се купуват на непазарна цена съответните първични материали.

Какво се случва в този момент - с цел да съществуват държавни предприятия, поддържаме голяма претовареност и от самото начало повтаряме, че през тези тъкмо предприятия рухва цялата енергийна система на страната. Това е безусловно погрешно. Да, може и да би трябвало във времена на потребност да се " подпира " със " леден запас ", само че в същото време би трябвало да знаем, че тази централа може дълго време да не работи. Т.е. ние не трябва да поддържаме хиляди заети, тъй като от време на време може да се наложи тази централа да работи. И това е по-малкият проблем, друг от казуса за заетостта и по какъв начин тези хора ще оцелеят. Защото страната се ангажира със стратегическия проект да обезпечи такава претовареност под една или друга форма.

 

Т.е. казусът очевидно не е в това какво ще вършат всички тези хора, а в това, че те не желаят да бъдат друго, с изключение на миньори. Независимо че замърсяват въздуха, че те костват скъпо на цялото общество, дали има потребност или няма потребност, те държат да се занимават единствено с това и нищо друго.

Да не приказваме какъв брой пъти БЕХ отпуска заеми, с цел да работи тази централа и че те в последните години са непрекъснато на загуба. Нали ние заплащаме за всичко това. Да не приказваме за здравето.

 

На какъв брой жители е казано, че тези централи ни костват 2,5 милиарда евро в медикаменти, лекуване и неявяване от работа. Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " е в топ 20 в света по замърсяващи предприятия.

 

Това е прелестен образец по какъв начин се експлоатира незнанието на хората. Защото този синдикален водач, който сподели тези думи, в действителност ни споделя, че очевидно съгласно него е по-добре да не сме в Европейски Съюз. Тази система с квотите е съществувала, преди ние да влезем в Европейски Съюз. Какво ни споделят те - дайте да живеем в 19-и век. Неистина е и това, че без квотите отново токът няма да е най-евтин. Защото токът от възобновими източници е по-евтин сега.

Хората си мислят, че обстановката от преди 12-13 години не се е трансформирала и токът от ВЕИ към момента е субсидиран и по тази причина доста безценен, само че в действителност това не е по този начин. Той към този момент не е субсидиран и по тази причина не е безценен. Това е по този начин, тъй като към този момент има пазар за него и цената на оборудването за него също падна доста.

Има доста лъжи при отбраната на ползите на група от хора. Да, би трябвало да им помогнем, само че това не значи, че би трябвало да са заети, запазвайки тъкмо тези свои работни места, до момента в който заплашват екологията и здравето на нацията.

Защо този разбор липсва в медиите

Защото (в множеството случаи - бел. ред.) няма свободна публицистика, която да прави способени разбори. Има и ползи, които публицистите обслужват. Разбира се, през концепцията за двете гледни точки, и те дават микрофоните на всевъзможни страни, от което се получава звук, който не води до нищо. Защото всеки човек си избира да слуша този, който поддържа неговата позиция, само че в случай че има същински експертен спор, каква е ролята на централата и мините в нашата стопанска система, тогава нещата ще бъдат разбрани вярно от жителите.

И изобщо не е правилно, че никой не е знаел нищо за териториални проекти. Те бяха обсъждани най-малко два пъти. Миналата година и в този момент още веднъж. Т.е. тук няма никакъв скрит план.

Защо са политически митингите

Защото от много време тези миньори се употребяват за политически цели. Знаем кой има мините в България, като изключим двете американски централи. На процедура всички останали са свързани доста мощно с политиката и политически лица 20 години обратно в нашата политика.

Включително финансирайки политически партии. Аз не мисля, че беше инцидентно, че шефът на Мини " Бобов дол " седеше при сключване на съглашението сред " ИТН " (ИТН) и " Възраждане ".

 

Всички политически ползи се употребяват доста жестоко през такива митинги, в това число когато би трябвало да се " клати " ръководството на едно " вражеско " държавно управление.

Видяхме и в двата митинга по какъв начин по този начин наречените " съдружни сътрудници " подлагаха на критика държавното управление на Денков, че е едва, не можело да договаря, " аз в случай че бях, какво щях да направя ". Не споделят дали митингите са заслужени или не, а споделят " ние ще отидем там и ще оправим нещата.

Спасителите - съгласно медиите

Медиите, вместо да отидат при мандатоносителя и да питат какво прави държавното управление, те действително интервюират постоянно първо техните сътрудници в Народното събрание от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Но съгласно следствие на Българска национална телевизия 25% от водачите на митинга вземат участие в общински препоръки. Е по какъв начин да няма политическа интервенция в митингите тогава? Преките ползи това държавно управление да не успее са ясни.

 

Всички съперници на настоящето държавно управление и поддръжници на митинга работят в действителност за дестабилизация на България. Знаем в изискванията на война кого обслужва една дестабилизация. Само вижте основните им думи: " предатели " и " народен интерес ". Като съгласно техните изявления - и на протестиращите, и на поддръжниците им, " националите ползи " някак постоянно са ориентирани против Европейски Съюз и НАТО. А националният интерес съгласно тях все клони към обслужване на Русия.

 

Например от зърнарите чухте ли някой да упрекна за сегашната обстановка Путин? Да, Путин няма директно отношение към митингите, да, само че в случай че Русия не бе блокирала зърнената договорка на Украйна, нямаше да се постанова зърното на Украйна да минава през други територии, в това число и България. Ето я връзката.

 

Ако човек това не може да направи, значи не може да събере две и две. Някой да отиде пред Руското посолство и да стачкува с тракторите там? Затова, че украинското зърно поради тях минава през България? Не. Защо го вършат: с някакви подбуди или просто от религия, това е друга тематика. За страдание обаче, има прекалено много организации, които във време на война схващат националните ползи като противоборство с общата политика на Европейски Съюз и НАТО.

 

Какви са нашите национални ползи съгласно тези хора? Да излезем от Европейски Съюз и да станем сива зона като Беларус ли и да обслужваме съветски ползи?

Защото друга алтернатива няма. Защо руснаците без проблеми заеха и блокираха не румънското, а нашата зона на стопански ползи в Черно море. Защото знаят, че България е беззъба. Такива образци демонстрират, че или има всеобща неосъзнатост, или има всеобщо манипулиране на популацията и то не вижда същинския народен интерес на България.

Кой е отговорен за митингите

Аз ще попитам кой сътвори тези едри земеделци, да вземем за пример? Десетина семейства. Нали не си представяте, че тези зърнари сами ще тръгнат на митинг, в случай че няма зад тях тези 10 семейства. А тях ги сътвориха точно двете партии, които през годините на прехода управляваха браншове като земеделието и енергийни - ГЕРБ и Движение за права и свободи.

 

В бранш Енергетика за толкоз години не са станали никакви промени, само че пък имахме покупко-продажби с Русия като " Турски поток ", който изградихме гратис в тяхна изгода, преди този момент " Южен поток ", поради който си отиде КТБ, зад който бяха отново същите лица.

Какво приказва това? Те забъркаха тази каша, обещавайки, че статуквото ще се резервира за постоянно.

Когато опря ножа до кокала и би трябвало да се вършат промени, с цел да се развива България по своя европейски път, те споделят, че настоящето държавно управление, което желае да прави промени, то е отговорно, тъй като праща на проекти Брюксел. А тези, които забъркаха кашата, в този момент избавят ситуацията, надали не. И отново съгласно тях държавното управление за нищо не става и в случай че ги няма тях, всичко ще рухне. Това им е разказът, който и през медиите минава непрестанно.

Всъщност истината е, че те сякаш желаят да вършат някакви промени, само че единствено в случай че техните хора ръководят тези промени. Просто за тях постоянно въпросът е за хора. Винаги офанзивите на ГЕРБ и Движение за права и свободи против държавното управление са лични, а не за политика. Те очевидно по този начин работят и схващат политиката - на персонално равнище - мой човек, твой човек.

 

Евгений Кънев, изявление за радио " Христо Ботев "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР