Защитата и изследването на птиците край Дуранкулак е тазгодишната кауза

...
Защитата и изследването на птиците край Дуранкулак е тазгодишната кауза
Коментари Харесай

„Байк и рън за Чепън“ 2022 в защита на птиците край Дуранкулак

Защитата и проучването на птиците край Дуранкулак е тазгодишната идея на надпреварата по планинско тичане и колоездене „ Байк и рън за Чепън “. То ще се организира тази събота на 15 октомври край Драгоман.

В 11-ото издание на надпреварата ще се включат към 600 бегачи и байкъри, решени да показват висок спортен дух измежду красивата природа на Чепън планина и Драгоманското тресавище. Тази година колоездачите ще могат да се включат в набиращата известност дисциплинираност Е-байк с маратонска отдалеченост 44 км за феновете на електрическите колела. Останалите дисциплини остават непроменени с разликата, че тази година колоезденето не носи точки в класирането на Български колоездачни серии.

Вече трета година „ Байк и рън за Чепън “ остава правдиво на природозащитните дела. Тази година поддръжката е за проучването и отбраната на птиците, чиито естествени местообитания измежду дивата природа и край водните басейни са сложени под сериозна опасност. 5 лв. от всяка стартова такса ще бъдат дарени за Опръстенителен орнитологичен лагер Дуранкулак 2022 година, провеждан годишно от 2019 година За идеята ще бъде дарена и 50% от цената на продажбите на продуктите на уредниците.Люба Алексиева споделя.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР