Община Кюстендил взе участие на Туристическото изложение Уикенд туризъм“ в

...
Община Кюстендил взе участие на Туристическото изложение Уикенд туризъм“ в
Коментари Харесай

Община Кюстендил взе участие на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ в Русе

Община Кюстендил взе присъединяване на Туристическото ревю „ Уикенд туризъм “ в Русе

„ Кюстендил е град с богата просвета, история и обичаи – градът има голям брой туристически забележителности, които разрешават на туристите да се допрян до това наше благосъстояние. Кюстендил е и един от най-живописните градове в България – с голям брой естествени дадености, с опция за планински и ски туризъм и най-много с лековита минерална вода “. Така презентираха специалистите на Община Кюстендил градът и района на Туристическото ревю „ Уикенд туризъм “ в Русе.

Изложението в крайдунавски град се организира за 19-ата поредна година, а в него взеха присъединяване над 40 щанда на общини, музеи, туроператори, сдружения и представители на бизнеса от цялата страна.

„ Уикенд туризмът - това е време, което можеш да откраднеш, да откриеш нови култури, нови дестинации, нови кулинарни изкушения, да се запознаеш с едно забавно кътче от България, ето за какво уикенд туризмът е доста значим ", с тези думи зам.-кметът на Русе – госпожа Златомира Стефанова сложи началото на туристическото ревю в крайдунавския град.

Посетителите на ревюто имаха опцията да схванат и за какво Кюстендил е именуван #Овощната градина на България “, като опитат усета на плодовете, зрели в района – 100% био сокове, предоставени от FRUMBAYA, 100% натурални сушени плодове, предоставени от „ Серена “ ЕООД, както и ракия, създадена от кюстендилски сливи, череши и ябълки, предоставена от KNL Distillery, правоприемник на Винпром Кюстендил.

По време на ревюто Община Кюстендил презентира още опциите за фестивален туризъм и богатата културна стратегия на града.

Кюстендил бе показан и като същинска съкровищница за феновете на художественото изкуство – освен тъй като е мястото, където една от най-значимите фигури в българското изкуство – Владимир Димитров-Майстора основава едни от най-значимите си творби, само че и тъй като Кюстендил е средище на модерни създатели.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР