Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обяви петдневен траур

...
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обяви петдневен траур
Коментари Харесай

Иран обяви петдневен траур за президента

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей разгласи петдневен печал след гибелта на президента на страната Ебрахим Раиси.

Ибрахим Раиси почина при злополука с хеликоптер в планински регион на северозападен Иран, дружно с външния министър Хосейн Амир-Абдолахян.

Аятолах Хаменей сподели, че сервира съболезнованията си " на скъпия народ на Иран ". 63-годишният Раиси беше апетитен за евентуален правоприемник на висшия водач.

Държавните медии оповестиха, че на 28 юни ще се проведат избори за избор на нов президент. Междувременно вицепрезидентът Мохамад Мохбер беше назначен да поеме краткотрайни отговорности. Кабинетът на Иран също назначи заместник-министъра на външните работи Али Багери Кани за краткотрайно изпълняващ длъжността външен министър.

Първоначално беше обявено, че хеликоптерът, пренасящ мъжете и техния антураж, е направил кацане при мъгла. Районът, където падна самолетът, е покрай границата с Азербайджан, където господин Раиси се срещна с президента Илхам Алиев.

Иранското осведомително издание Tasnim, което е обвързвано с Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война в страната, заяви, че погребението на президента Ибрахим Раиси ще се организира във вторник в Тебриз.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР