Президентът на САЩ Джо Байдън отхвърли молба от най-големия световен

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отхвърли молба от най-големия световен
Коментари Харесай

Байдън отхвърли искането на Международния наказателен съд за заповед за израелски лидери

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отхвърли молба от най-големия международен съд за военни закононарушения за заповеди за арест на израелския министър председател Бенямин Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галант.

Г-н Нетаняху и господин Галант не са изправени пред непосреден арест, само че известието на основния прокурор на Международния углавен съд (МНС) беше алегоричен удар, който задълбочи изолацията на Израел поради войната в Газа.

Карим Хан упрекна господин Нетаняху, господин Галант и трима водачи на Хамас — Йехя Синвар, Мохамед Дейф и Исмаил Ханийе — във военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Ивицата Газа и Израел.


Г-н Нетаняху и други израелски водачи осъдиха този ход като срамен и антисемитски. Г-н Байдън подлага на критика прокурора и поддържа правото на Израел да се пази против Хамас.

Говорейки на събитие в Белия дом за месеца на американското еврейско завещание, господин Байдън сподели, че напъните за арестуването на израелския министър председател Бенямин Нетаняху (Ох...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР