Пазарджик отбелязва своя празник днес, в деня на светите равноапостоли

...
Пазарджик отбелязва своя празник днес, в деня на светите равноапостоли
Коментари Харесай

Пазарджик отбелязва своя празник с богата културна програма

Пазарджик отбелязва своя празник през днешния ден, в деня на светите равноапостоли Константин и Елена. Програмата, проведена от локалната община, още веднъж е наситена с голям брой културни събития. Вечерната стратегия ще бъде на две подиуми, като за първи път концерти ще има и в новия парк „ Градините на света “.

Честванията започнаха с тържествена литургия в църквата " Св. св. Константин и Елена " и литийно шествие от храма до центъра на града. Сред деянията навън са планувани детски пленер " Пазарджик през моите очи ", осъществявания на балетни обединения, на духовия оркестър към Симфонично-оперетно сдружение - Пазарджик и Мажоретен състав " Мистерия " при Общински детски комплекс. Те ще бъдат на площад „ Константин Величков “.

Церемониято по издигане на флага на Пазарджик също ще бъде на централния площад и стартира от 11:00 часа. Половин час по-късно ще се организира обичайният обред с първото новородено в днешния ден и децата на Пазарджик, родени през годините в деня на празника. Следва концерт Ансамбъла за национални песни и танци „ Пазарджик “. В програмата са включени още осъществявания на хорови сформира и стрийт денс с присъединяване на школа MyDanceExperience.

Основната сцена във вечерната стратегия ще бъде на площад „ Константин Величков “ от 20:00 с присъединяване на Николина Чакърдъкова, Диана Експрес и Миро и водещ Атанас Стоянов (Наско от БГ Радио), оповестиха от пресцентъра на Община Пазарджик.

Другата сцена, която ще бъде отворена за участията на FYRE, Lady B и Маги Джанаварова, надлежно от 19:00 и пиано бар под звездите от 23:00, ще е ситуирана на парк „ Градините на света “.

Денят на Светите равноапостоли Константин и Елена е избран за празник на града през 1930 година Честването му е прекратено през 1944 година и е обновено през 1987 година, когато за празник на града е избрана първата неделя на юни. С решение на Общинския съвет от 6 април 2001 година още веднъж се отбелязва на 21 май.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР