Засега омбудсманът Мая Манолова не обмисля да си сменя позицията

...
Засега омбудсманът Мая Манолова не обмисля да си сменя позицията
Коментари Харесай

Засега Мая Манолова не обмисля да се кандидатира за кмет на София

Засега омбудсманът Мая Манолова не обмисля да си сменя позицията и да се кандидатира за кмет на София. Това се разбра от изявления на Манолова в Народното събрание, където през днешния ден бе признат доклад за работата й за 2018 година

От парламентарната естрада омбудсманът сподели, че е щастлива, само че и изтощена от работата си. " За страдание в последно време съм обвинена в кариерни цели. Истината е, че обичам работата си ", разгласи Манолова. В отговор на въпрос на публицисти дали ще се кандидатира за кмет на София, тя сподели: " В момента не премислям вид за промяна на позицията си ". После добави, че се основават страхове и съмнения у доста хора, само че тя няма по какъв начин да им каже нещо, което още не е решила. Ако вземела друго решение, щяла да го разгласи обществено. " Работя за хората от сърце. Това не значи, че не бих могла да го върша и от друга позиция ", сподели още Манолова.

Омбудсманът разгласи " една неправда " - 60 души работели в ръководената от нея институция, а най-после измервали, че нейният рейтинг е висок.

В коментар пред " Дневник " на слуховете, че може да се кандидатира за кмет на София, в края на март т.г. Мая Манолова сподели, че не е почтено да я въвличат в политически сюжети. Според неофициална информация в софийската организация на Българска социалистическа партия има отзиви, че омбудсманът е най-хубавият вид за претендент за кмет на София против Йорданка Фандъкова от ГЕРБ. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова обаче била срещу. Според социалисти самата Манолова, която все още не удостоверява дали би се кандидатирала, по-скоро би склонила да бъде претендент на предприемчив комитет с поддръжката на Българска социалистическа партия, в сравнение с партиен претендент.

Днес Народното събрание одобри доклада на омбудсмана, който е от 400 страници. Разискванията продължиха повече от три часа, като в най-голяма част от времето от трибуната говореше Мая Манолова, която показа в детайли работата си. Тя чу рецензии от страна на ГЕРБ, че от време на време надвишава функционалностите си по закон. " Отричам и отхвърля да приема, че има намек на партийност в работата на институцията ", отвърна тя.

Днес Манолова регистрира, че през м.г. 36 892 жители са получили подпомагане от омбудсмана, а едно от най-големите й достижения е приемането на пакет от законови промени за хората с увреждания. Целите й за тази година са да пази жителите от банките, бързите заеми и колекторските компании.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР