Заседанието на ВСС за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван

...
Заседанието на ВСС за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Заседанието на ВСС за отстраняването на Гешев започна НА ЖИВО

Заседанието на Висш съдебен съвет за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев стартира. Кворум има - участват 17 членове от кворума на Висш съдебен съвет.

Миналата седмица Пленумът на Висшия правосъден съвет прегледа допустимостта на предлагането на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за премахване на основния прокурор Иван Гешев. В претекстовете си тя е показала 9 точки - учредения за отстраняването на Гешев, като Пленумът на Висш съдебен съвет прегледа всяка една поотделно.

Висш съдебен съвет реши, че са отчасти неприемливи три от основанията. Става въпрос за частта им, касаеща дейности и бездействия на Иван Гешев преди встъпването му в служба като основен прокурор. Едно беше отхвърлено като неприемливо. Останалите пет бяха избрани за възможни и постоянни.

Самата Йорданова изрази към този момент упованията си. „ Нямам илюзии и не мога да кажа, че чакам този състав на Висшия правосъден съвет да освободи предварително основния прокурор. Необходими са 17 гласа, а огромна част от лицата във Висш съдебен съвет са на лица, които дължат кариерата си на Иван Гешев”, е мнението на Йорданова.

Очаквайте детайлности!

Гледайте онлайн:



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР