Зърнопроизводители от България и Румъния ще блокират ГКПП-Йовково край добруджанското

...
Зърнопроизводители от България и Румъния ще блокират ГКПП-Йовково край добруджанското
Коментари Харесай

Зърнопроизводители с нови блокади в страната

Зърнопроизводители от България и Румъния ще блокират ГКПП-Йовково край добруджанското село Кардам през днешния ден. Това заяви Радостина Жекова, ръководител на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

На Управителен съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България на 5 април е взето решение да бъдат подкрепени румънските зърнопроизводители , които имат безусловно същите претенции като българските. Очаква се земеделци от разнообразни краища на нашата страна да се включат в митинга , като граничния пункт ще бъде блокиран от земеделска техника. 

Общите претенции на земеделските производители от България, Полша, Румъния, Унгария и Словакия за промени, свързани с вноса на селскостопански артикули от Украйна , са показани в писмен тип пред Европейската комисия.

Само в българските хранилища залежава продукция на стойност 3,5 милиарда лева Настоява се да има антидъмпингови ограничения за пограничните с Украйна страни. Жътвата в Добруджа нормално стартира при започване на юли, малко по-късно следва прибирането на слънчоглед и царевица и в случай че миналогодишната продукция не бъде осъществена, няма да има къде да бъде прибрана тазгодишната годишна продукция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР