Заповедта на президента е изпълнена: всички жени, деца и възрастни

...
Заповедта на президента е изпълнена: всички жени, деца и възрастни
Коментари Харесай

Вицепремиерът Ирина Верешчук: Евакуирахме от Азовстал всички жени, деца и старци |

„ Заповедта на президента е изпълнена: всички дами, деца и възрастни хора са евакуирани от Азовстал. Тази част от Мариуполската филантропична интервенция е приключена. “ Това разгласи в 19.15 часа българско време в канала си в Телеграм вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук, министър на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии.



От друга нейна обява в Телеграм излиза наяве, че през миналия ден в хода на евакуацията на цивилни от „ Азовстал “ и от Мариупол е имало боеве и конфликтни обстановки.

„ Днес евакуирахме цивилни от Азовстал, на връщане трябваше да вземем хора от Порт сити, само че, за жалост, нямаше време, тъй като колоната беше принудена да стои през целия ден покрай Азовстал. Имаше боеве и други провокации, врагът непрестанно нарушаваше примирието, по тази причина евакуацията беше извънредно мудна. “ – споделя Верешчук.

По-рано през днешния ден проруските сили, представени от Ройтерс, оповестиха, че още 50 души са били евакуирани от обсадения украински стоманодобивен комбинат.

Щабът на териториалната защита на подкрепяните от Русия сепаратисти в Донецк заяви в Телеграм, че с днешните 50 души броят на евакуираните цивилни от завода е достигнал 176.

Заводът " Азовстал " е последната част от Мариупол, която още е в ръцете на украинските бойци.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели нощес в постоянното си вечерно видео послание, че Киев поставя дипломатически старания, с цел да избави барикадиралите се в завода негови бранители, зарекли се, че няма да се предадат. Не е ясно какъв брой са те, отбелязва Ройтерс.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР