Започва ремонт на общинския Драматичен театър Апостол Карамитев в Димитровград,

...
Започва ремонт на общинския Драматичен театър Апостол Карамитев в Димитровград,
Коментари Харесай

Започва ремонт на театъра в Димитровград

Започва ремонт на общинския Драматичен спектакъл " Апостол Карамитев " в Димитровград, оповестиха от локалната администрация.

Основното възобновяване на постройката на Мелпомена ще се реализира по план на стойност 2,454 млн. лв., като финансовата поддръжка е комбинирана от Оперативна програма " Региони в напредък ", национално финансиране и от Фонда за устойчиви градове.

Сградата на театъра е една от емблематичните за града. В проспекта на плана се отбелязва, че сега нейното положение не е положително, а функционалността й може да бъде усъвършенствана.

Предвижда се реорганизация и ремонт на театралния салон, сцена, гримьорни и спомагателни пространства, с цел да се реализира сходство със актуалните условия. Ще бъдат възвърнати функционалностите на централното предверие и гардеробната, а ремонтът на второто предверие, фоайето на втория етаж, коридорите и техническите пространства ще усъвършенства доста опциите на постройката да извършва своите културни функционалности, гласят параметри на плана.

В рамките му ще бъдат построени и нови санитарни възли. Предвидено е още закупуване на ново съоръжение за театралната зала, което включва театрална машинизация, театрално осветяване и система за видеонаблюдение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР