Започнала е работа по намаляване на транспортния трафик. По проблема

...
Започнала е работа по намаляване на транспортния трафик. По проблема
Коментари Харесай

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев: Започнала е работа по намаляване на транспортния трафик

Започнала е работа по понижаване на транспортния трафик. По казуса работят трима зам.-министри от Министерство на вътрешните работи, Министерство на регионалното развитие и транспортното министерство. Това сподели по време на брифинг служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

„ Има нарастване от 20% на транспортния трафик у нас, което не е подбудено от рецесията в Украйна. Трайното решение на тези проблеми би трябвало да обхване покритие от Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево” до северната граница. Набелязали сме проблемите. В момента по тях работят трима зам.-министри по вътрешните работи, превоза и от Министерство на регионалното развитие “, сподели още Иван Демерджиев.

Във вторник е почнал да се ползва проект, според който камионите се стопират, отклоняват се на паркинги, където престояват и координационен център ги пуска поетапно, с цел да не се получава скупчване в зоната на Русе и Видин.

“Днес тази активност ще стартира още от Свиленград. Ще покрием цялото трасе от Свиленград до северната граница, с цел да отстраняваме опцията камионите да заобикалят нашите постове и да не престават към северната граница. Ще осигурим съответното им пропускане на територията на цялата страна”, добави Иван Демерджиев.

Демерджиев разяснява и идните предварителни парламентарни избори. Той съобщи, че подготовката им “върви по план”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР