Започна изпълнението на проект „Изграждане на социални жилища“ във Видин,

...
Започна изпълнението на проект „Изграждане на социални жилища“ във Видин,
Коментари Харесай

Община Видин стартира изграждането на 37 модерни жилища за социално слаби и уязвими групи хора

Започна осъществяването на план „ Изграждане на обществени жилища “ във Видин, научи организация BulNews.
На 23 октомври бе подписан контракт за даване на финансиране в размер на 2 016 827.01 лева – 100% безплатна финансова помощ от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020, процедура BG16RFOP001-1.010 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-Видин “.
Проектът, който е включен в Инвестиционната стратегия на Община Видин, ще се осъществя през идващите 30 месеца, оповестиха от локалната администрация.
В резултат ще бъдат построени 37 съвременни жилища, в които да бъдат настанени обществено слаби хора и такива в уязвимо състояние. Мястото за реализиране на строителството е парцел в ж.к. „ Христо Ботев “, ул. „ Димитър Цухлев “ № 44. То е определено с оглед обезпечаване на пространствена интеграция на уязвими групи в обществото.
Досегашният опит от планове в обществената сфера демонстрира, че с работа „ на парче “ е мъчно да се реализира дълготраен триумф в общественото включване на хора в неравностойно състояние. Затова с този план Община Видин стартира използването на сложен метод. Така при настаняване на нуждаещи се лица и фамилии в общинските жилища, това ще се обвързва с присъединяване в ограничения за претовареност, предварителна защита на отпадане на децата от просветителната система, обществено включване на хора с увреждания посредством поддръжка от обществени услуги в общността, съответно опазване на здравето. За тази цел сега Общината създава план, който ще даде опция ползвателите на обществените жилища да преминат образования за придобиване на подготовка, след което ще им бъде обезпечена и претовареност.
Очакването е планът „ Изграждане на обществени жилища “ във Видин да способства за реализиране на прогрес в целенасочената политика на Общината в областта на общественото включване на хора в неравностойно и уязвимо състояние, в сходство със актуалните стандарти за стабилно и уравновесено обществено развиване, допълват от локалната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР