Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили в

...
Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили в
Коментари Харесай

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, хванати от съветските сили в Украйна, бяха изложени в Москва в сряда на галерия, която съгласно Москва показва, че помощта на Запада няма да я спре да завоюва войната, предава " Ройтерс ".

Дълги опашки от хора се образуваха на входа на изложбата, озаглавена " Трофеите на съветската войска " , която се организира пред музей, посветен на руската победа над нацистка Германия през 1945 година

" Историята се повтаря " , се споделя в изказване на съветското министерство на защитата, добавяйки, че през 1943 година Съветският съюз също е изложил пленени танкове и съоръжение, в този случай от немската войска.

" Силата е в истината. Винаги е било по този начин. През 1943 година и през днешния ден . Тези военни титли отразяват нашата мощ. Колкото повече ги има, толкоз по-силни сме ", показва министерството, прогнозирайки съветска победа в това, което публично назовава своята " специфична военна интервенция " в Украйна.

" Никаква западна военна техника няма да промени обстановката на бойното поле " , се споделя в изказването.

Според западни и украински критици огромна част от военната техника на Русия е остаряла , а съветските победи на бойното поле са резултат от предимство по бройка и масови жертви. И двете страни пазят в загадка броя на убитите и ранените, само че се знае, че и двете са претърпели огромни загуби.

Московската галерия, която включва американски, немски и френски танкове, доставени на Украйна , пристигна дни откакто Съединени американски щати утвърдиха пакет от помощ за Киев на стойност 61 милиарда $ и откакто Русия направи някои бързи, само че постепенни териториални придобивки в Източна Украйна в миг, когато силите на Киев настояват, че страда от липса на амуниции и жива мощ.

Украйна, чийто президент Володимир Зеленски споделя, че в последна сметка ще изтласка съветските сили от територията си, организира сходна галерия по централния бул. на Киев предишното лято, включваща обгорени отломки на съветски танкове и бойни машини.

Според Международния институт за стратегически проучвания Русия  е изгубила над 3000 танка в Украйн а, което се равнява на целия й деен инвентар преди войната , само че разполага с задоволително бронирани транспортни средства с по-ниско качество в склад за години на замяна и споделя, че в този момент усилва производството на нови танкове.

В допълнение към танковете, английски и австралийски бронирани транспортни средства, иззети в Украйна , са изложени в Москва дружно с военна техника, създадена в Турция, Швеция, Австрия, Финландия, Южна Африка и Чехия.

Според Канал 1 на съветската държавна телевизия, най-вече интерес е събрал американският военен танк M1 Abrams, който е бил изумен от съветските сили в Източна Украйна благодарение на управляема ракета и безпилотни самолети камикадзе.
 Разузнаването на Съединени американски щати: Няма възможност войната в Украйна да завърши скоро
Разузнаването на Съединени американски щати: Няма възможност войната в Украйна да завърши скоро

Директорът на националното разузнаване Аврил Хейнс свидетелства пред комисията по оценката на разследващата общественост за 2024 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР