В седмицата 13-17 май Европа Директно Добрич проведе 3 срещи,

...
В седмицата 13-17 май Европа Директно Добрич проведе 3 срещи,
Коментари Харесай

Европа Директно Добрич с кампания за изборна активност на 9 юни

В седмицата 13-17 май Европа Директно Добрич организира 3 срещи, свързани с идните избори за Европейски парламент - на 14 май с жители от Тервел, на 15 май с възпитаници от СОУ " Проф. д-рАсен Златаров ", на които следва за първи път да упражнят правото си на избор, и в същия ден с жители от община Шабла.

В срещите взеха присъединяване ръководителят на Общински съвет Тервел – Петър Бончев и кметът на гр. Шабла - Мариян Жечев, които са членове на мрежата „ Изграждаме Европа с представители на локалното самоуправление “ (BELC).

Бяха показани в резюме институциите на Европейския съюз, какво съставлява Европейският парламент, с какви пълномощия разполага Европейският парламент, кого избираме на европейските избори и какъв брой постоянно се организират те, какъв брой депутати ще бъдат определени, за какви партии гласуваме на изборите, кой може да гласоподава, къде и по какъв начин може да се гласоподава, за какво е значимо да се гласоподава и какво ще се случи след изборите.

Младежите споделиха своята мотивация за гласоподаване, а жителите подчертаваха върху отговорността при присъединяване в демократичните процеси посредством гласоподаване.

Бе обърнато внимание на дезинформацията по тематиката и че всеки би трябвало да бъде сериозен във връзка с това, което чете в Интернет, да се доверява единствено на надеждни и тествани източници.

" Изборите за Европейски парламент през 2024 година ще дефинират по какъв начин дружно ще се надигнем пред едни от най-трудните времена за нашето съвремие. Те ще окажат мощно влияние върху общата политическа посока на Европейския съюз, в това число върху бъдещето на градовете и районите. Демокрацията не е даденост, а всички сме призвани да я отстояваме ", споделят уредниците на срещите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР