Украйна се нуждае от повече далекобойни оръжия с голям обсег,

...
Украйна се нуждае от повече далекобойни оръжия с голям обсег,
Коментари Харесай

Германия подчерта нуждата от още далекобойни оръжия за защита на Харков

Украйна се нуждае от повече далекобойни оръжия с огромен обхват, с цел да се пребори с съветското нахлуване в северния регион на Харков , където обстановката към втория по величина град в страната остава " мощно трагична ". Това съобщи външният министър на Германия Аналена Бербок през днешния ден, предават от Reuters.

Тя акцентира на значимостта съветските направления за доставки да бъдат прекратени, както и да се дадат на Украйна оръжия, " които могат да се употребяват на междинни и огромни дистанции ".

Работим и с други сътрудници по този въпрос. Като цяло това е извънредно сложна обстановка , добави Бербок в коридорите на срещата на външните министри в Страсбург.

Припомняме, по данни на украинския президент Володимир Зеленски. Въпреки това той удостоверява, че войските на Украйна са съумели да стабилизират обстановката в северната част на Харковска област.

Информацията за протичащото се остава спорна, като през вчерашния ден Русия заяви за, до момента в който от Украйна настояват, че техните въоръжени сили са осуетили проектите на Русия да навлезе по-дълбоко в посока Харков.

Това принуждава войските на Киев да се опитат да задържат линията на нов фронт, до момента в който Москва упражнява напън върху фронта на изток.

Допълнително, Германия се трансформира във втория максимален снабдител на оръжия за Украйна , въпреки канцлерът  за Киев. На 10 май Германия заяви, че ще закупи  HIMARS от Съединени американски щати за Украйна.
 Харков е подложен на нощни офанзиви Обновена
Харков е подложен на нощни офанзиви

Няколко детонации са били чути против петък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР