Преди дни окончателно завършиха дейностите от втория и последен етап

...
Преди дни окончателно завършиха дейностите от втория и последен етап
Коментари Харесай

Завърши пълната рехабилитация на общинския път Пленимир – Петлешково

Преди дни дефинитивно приключиха дейностите от втория и финален стадий по цялостната рехабилитация на общински път DOB3033 – /II-29, Добрич - Генерал Тошево/ - Пленимир - Петлешково, с дължина 5+378.55 км., на обща стойност 5 404 390 лева Стойността на СМР за втория стадий възлиза на 2579 815 лева с Данък добавена стойност. Финансовите средства за строителните действия са обезпечени от Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/, според Споразумение №РД02-30-63 от 26.10.2022 година, след утвърден капиталов план на нашата Община, от страна на Министерски съвет.

В тази втора фаза ремонт на трасето беше осъществен в правата от село Пленимир до отбивката за село Петлешково на основния път сред градовете Генерал Тошево и Балчик. Първият стадий, който включваше ремонт на правата от отбивката на основния път сред Генерал Тошево и Добрич до село Пленимир беше приключен още през септември месец предходната година.

Основните действия на път DOB3033 – /II-29, Добрич - Генерал Тошево/ - Пленимир - Петлешково включваха фрезоване на асфалтова настилка, изкопаване на земна маса, оформяне и засипване на банкетите с трошенокаменна настилка, доставка и полагане на два пласта асфалт по 4 см., слагане на пътна маркировка, мантинели на нужните места и нови пътни знаци.

С рехабилитацията на цялото трасе Община Генерал Тошево осъществя още един огромен инфраструктурен план, който доста ще усъвършенства стандарта на живот и ще способства за по-безопасното и прелестно шофиране на територията на нашата община.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР