Замърсяване със серен диоксид в Димитровград изкара хората от града

...
Замърсяване със серен диоксид в Димитровград изкара хората от града
Коментари Харесай

Гражданите на Димитровград излязоха на протест срещу местния ТЕЦ |

Замърсяване със серен диоксид в Димитровград изкара хората от града на митинг. Според тях казусът е в Топлоелектрическа централа „ Марица 3 ”, който от лятото работи след дълги години в студения запас , заяви Нова тв.

Ден преди недоволството на хората ТЕЦ-ът спря. Според управлението му това е станало поради ремонт. Преустановяването на активността се случва и ден откакто от районната екоинспекция обявиха, че евентуално от идната седмица ще наложат насилствена мярка поради неизпълнени наставления.

" Топлоелектрическа централа „ Марица 3 ” спря заради планов ремонт, който предвиждаме всяка година по това време. По време на него ще се опитаме да осъществим или най-малко да стартираме част от предписанията, наложени от Регионална инспекция за опазване на околната среда ", изясни юрисконсултът на централата Юлиян Семерджиев.

Хората от града упорстват ТЕЦ-ът да спре работа, тъй като считат, че е главен замърсител на въздуха. Освен регистрираните превишения на нормите за серен диоксид, локалните описват, че непрестанно се постанова да почистват терасите и колите си поради изпусканите субстанции от комините.

От централата отхвърлят те да са главен замърсител.

Днешният митинг е втори в границите на към месец. От Регионална инспекция за опазване на околната среда прецизираха, че поради нередности в самите здания на ТЕЦ-а ще изискат насилствена мярка по прекъсването ѝ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР